Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:34:12

Гарячі обіди для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах

29.08.2015   10:23Агенцiя

Майже тринадцять років поспіль Служба у справах дітей обласної державної адміністрації забезпечує роботу пункту безкоштовного одноразового харчування.

Він розташований на базі їдальні «Лідія» у приміщенні Деснянської районної у м. Чернігові ради. Тут у канікулярний час мають можливість харчуватись діти соціально незахищених категорій.

З роботою цього пункту ознайомився перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич.

— Протягом тижня тут харчуються 45 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Адже саме ця категорія дітей потребує найбільшої уваги і підтримки. Водночас працівники соціальної служби, спілкуючись з батьками, з’ясовують — чи готові дітки до школи, які проблеми є наразі у родини. Звісно, хотілося б, щоб більше дітей отримували гарячі обіди, але за нинішніх скрутних часів виділити більше коштів, на жаль, неможливо, — прокоментував Леонід Сахневич.

— Харчування дітей фінансується з обласного бюджету за програмою подолання бездоглядності і безпритульності. Так, проект потрібно розширювати, — зазначає начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько і додає — але цей невеликий захід показує, що і сьогодні можна робити добрі справи.

Окрім гарячого харчування, за її словами, для дітей ще організовують різні ігри, спортивні змагання тощо. А фахівці Служби у справах дітей, соціальні працівники, психологи надають консультативні послуги батькам.

Слід зазначити, що за час діяльності пункту смачними, гарячими обідами забезпечено понад тисячу дітлахів.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.