Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 20:19:13

Працівники кримінальної міліції у справах дітей провели профілактичний рейд

29.08.2015   10:16Агенцiя

Оперативники КМСД УМВС в Чернігівській області вирішили власноруч перевірити стан справ у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах.

В ході операції працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС відвідали з перевіркою 11 районів області. Мета – на власні очі побачити як нині живуть сім’ї, які перебувають на обліках служби у справах дітей райдержадміністрацій.

Також оперативники мали встановити наскільки сумлінно працівники КМСД районних відділів внутрішніх справ Чернігівщини виконують свої обов’язки, чи відвідують ці сім’ї, чи контролюють батьків, що зловживають алкоголем чи вчиняють насильство у сім’ї.

Міліціонери цікавилися побутовими умовами, в яких виховуються неповнолітні, їх харчуванням та вихованням, психологічним кліматом у родинах.

Водночас представники обласного апарату мали на меті й надати практичну допомогу працівникам кримінальної міліції у справах дітей міськрайвідділів області та провести профілактичну роботи з сім’ями, особливо для запобігання фактам насильства у сім’ях.

В ході перевірки правоохоронці встановили, що декілька сімей в Менському, Куликівському та Сосницькому районах батьки неналежним чином виконують свої обов’язки, що виражається в непідтримці духовного і морального розвитку дитини. Батьки не вживають заходів до створення належних побутових умов, належного харчування, чим порушують вимоги Закону України «Про охорону дитинства». Враховуючи це, батьки будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Водночас і представникам КМСД згаданих районів необхідно активізувати профілактичну роботу та налагодити взаємодію з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Загалом в ході відпрацювання правоохоронці відвідали 22 сім’ї. Серед них були й такі батьки, що вже взялися за розум і перестали зловживати алкоголем й нині клопочуться про повернення їм дітей, які знаходяться в центрах соціально-психологічної реабілітації.

У свою чергу правоохоронці за підтримки органів влади взялися сприяти у наданні допомоги цим сім’ям. Потреби найрізноманітніші - дрова до опалювального сезону, дитячі речі, провести ремонт помешкання, а комусь і посприяти у працевлаштуванні, надати психолога дитині та підготувати її до школи.

Нині правоохоронці, представники служби у справах дітей райдержадміністрацій та органи місцевого самоврядування відпрацьовують механізми надання сім’ям, що потрапили у складні життєві обставини, дієвих механізмів надання реальної допомоги.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини