Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:39:19

Прокуратурою Чернігівської області попереджено ще одне незаконне надання землі — площею більш ніж 570 га та вартістю понад 10 млн грн

28.08.2015   08:28Агенцiя

Органи прокуратури області продовжують вживати заходи для повернення державі земель сільськогосподарського призначення, які незаконно роздані та щодо яких кілька років тому почато, але так і не завершено процедуру передачі в оренду.

За позовом прокуратури області Чернігівський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 25 серпня визнав протиправним та скасував  накази Головного управління Держземагентства в області, яким з порушенням законодавства фізичній особі надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земель в оренду.

Підставою звернення до суду слугував встановлений прокуратурою області факт незаконного надання мешканцю Київської області дозволів на розроблення землевпорядної документації щодо передачі в оренду на 25 років земель площею 576 га вартістю понад 10 млн грн для ведення фермерського господарства, розташованих на території чотирьох сільських рад Козелецького району.
 
Майбутнім орендарем не обґрунтовано потреби в отриманні саме таких значних площ земельних ділянок, не зазначено перспективи та можливість такої діяльності, не доведено наявності досвіду роботи у сільському господарстві чи освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі, як того вимагає Закон України «Про фермерське господарство».
 
Попри те, що пройшло майже два роки, документацію із землеустрою для затвердження не подано, договори оренди земель не укладено.
 
Через це законний обробіток землі здійснюватися не міг, а бюджет втрачав значні надходження у вигляді орендної плати.

Прес-служба Прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини