Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:30:45

Вакансії безробітним пропонували прямо на території підприємства, якому не вистачає робочої сили

24.08.2015   08:26

Всім бажаючим обіцяли і роботу, і перенавчання, і пристойну заробітну плату. Все це було у Чернігівському тролейбусному управлінні.

Так обласний центр зайнятості проводив тут ярмарок вакансій. Подібні заходи вважають гарною традицією, адже безробітні можуть не лише отримати інформацію про професію, а ще й побачити, де доведеться працювати. Статистика ж говорить, що значний відсоток людей, які шукають роботу, після подібних екскурсій таки працевлаштовуються.

Їх зібрали у залі Чернігівського тролейбусного управління. Прямо з центру зайнятості безробітні прийшли до потенційного працедавця спитати про роботу. У кожного своя сумна історія. Приміром, 32-річний Олександр вже змучився ходити по підзаробітках. А 34-річна Надія півроку не може знайти роботу.

Саме молодих кадрів вже давно не вистачає Чернігівському тролейбусному управлінню. Ситуація з робочою силою тут майже критична.

Молодь не хоче братися за роботу, яку пропонує Чернігівське тролейбусне управління, констатує його керівництво. Тут катастрофічно не вистачає водіїв тролейбусів, кондукторів й працівників робітничих спеціальностей. Комунальний заклад після ярмарку вакансій таки сподівається укомплектувати вільні робочі місця.


Безробітним, які прийшли на ярмарок вакансій, провели екскурсію по управлінню і розповіли про його перспективи: це і оновлення тролейбусного парку, і отримання пільгового кредиту на це. Мінятимуть і кадрову політику — за допомогою центрів зайнятості. Лише за останні півтора року 36 безробітних служба зайнятості працевлаштувала у Чернігівському тролейбусному управлінні. За державні кошти людей, які шукають роботу, наприклад, водіїв тролейбусів, перенавчають. Подібні заходи і акції допомагають розвантажити ринок праці. Бо, за статистикою, сьогодні маємо в Україні майже мільйон безробітних.

Ну, до речі, після подібних акцій та екскурсій значний відсоток безробітних залишаються працювати на підприємствах, куди їх запрошують центри зайнятості. Це, власне, і є метою днів відкритих дверей.


Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини