Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:44:00

Правоохоронці знищили плантацію конопель на 1,5 мільйона гривень

24.08.2015   07:57

В рамках проведення операції «Мак-2015» дільничні інспектори міліції Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області виявили на території приватного господарства в селі Паливода плантацію сортових конопель, замасковану під парник з городиною.

Масштабні парники на одній з присадибних ділянок у селі Паливода Ніжинського району мали звичайний вигляд. Їх власник вже декілька років поспіль займався вирощуванням городини, принаймні так він розповідав сусідам. Та коли навколо ділянки з’явився високий паркан з колючим дротом, це викликало підвищену цікавість у односельців, а згодом і у правоохоронців.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук господарства, власником якого виявився житель Ніжина. В наркотеплиці розміром 50х8 метрів росли 240 кущів ретельно доглянутих сортових конопель.

Рослини були прополені, підв’язані мотузками, а деякі з них сягали трьох метрів заввишки. Поруч з парником знаходилася зрошувальна система, якою господар поливав коноплі.

Нарковмісні рослини міліціонери вилучили та знищили, а їх зразки відправили на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області.

За цінами «чорного ринку» вилучені наркотичні засоби могли б принести прибуток своєму власникові у сумі близько півтора мільйона гривень.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель) - караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також в одному з підсобних приміщень господарства правоохоронці знайшли та вилучили вже висушені 33 стебла коноплі. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів).

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини