Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:34:44

Рятувальники Аварійно-рятувального загону спецпризначення вибороли кубок пам'яті ліквідатора аварії на ЧАЕС Анатолія Григоренка

19.08.2015   07:36Агенцiя

18 серпня на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС у Чернігівській області відбувся щорічний обласний Чемпіонат з пожежно-прикладного спорту серед команд пожежно-рятувальних підрозділів. Змагання, що відбулись, присвячені пам'яті померлого ліквідатора аварії на ЧАЕС підполковника Анатолія Григоренка.

Продемонструвати свою професійну майстерність у важкому, але яскравому і видовищному виді спорту прибули 18 команд вогнеборців.

Під час урочистого відкриття змагань до спортсменів-рятувальників звернулись начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Юрій Бреус, провідний спеціаліст відділу спорту та фізично-масової роботи Департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА Сергій Анісовець та дружина померлого ліквідатора Валентина Григоренко. Зокрема, у своїх виступах керівництво управління та почесні гості побажали учасникам змагань миру і добробуту, швидких стартів та перемоги найсильнішій і найбільш підготовленій команді рятувальників.

Змагання проходили у трьох видах: підйомі по штурмовій драбині на 4 поверх учбової башти, підйомі по висувній драбині та бойовому розгортанні.

В підйомі по штурмовій драбині у вікно 4 поверху учбової башти першість з результатом 16,8 сек. виборов Андрій Хабаров, представник команди Корюківського району. Олександр Ніколайчук та Дмитро Крикнін, спортсмени Аварійно-рятувального загону спецпризначення, продемонстрували результат 15,68 сек., який виявився найкращим в підйомі по висувній драбині.

Один із найвидовищніших етапів змагань – бойове розгортання. У цьому командному виді учасники розгортають рукавну лінію від пожежної мотопомпи та пожежними стволами заливають спеціальні мішені. Все як у реальних умовах під час гасіння пожеж, ліквідації аварій та надзвичайних ситуацій. В цьому етапі змагань найкращими були рятувальники Семенівщини.

За підсумками обласного Чемпіонату з пожежно-прикладного спорту, звання чемпіонів та перехідний кубок Анатолія Григоренка виборола команда Аварійно-рятувального загону спецпризначення. Другими були рятувальники Корюківського району. Минулорічні чемпіони, збірна пожежно-рятувального підрозділу № 1 м. Чернігова, в цьому році посіла почесне третє місце. Переможцям як в особистих, так і  командних заліках було вручено медалі, грамоти та цінні подарунки.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.