Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:50:10

Чернігівськими страхувальниками за 7 місяців спрямовано до бюджету понад 776 млн. гривень єдиного соціального внеску

14.08.2015   11:45Агенцiя

За 7 місяців цього року платниками м. Чернігова сплачено до бюджету 776,1 млн. грн. єдиного соціального внеску, За словами начальника відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок це на 47,4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Слід зазначити, що суттєвим фактором, який впливає на збільшення надходжень ЄСВ є детенізація доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Станом на початок серпня єдиний внесок у м. Чернігові  сплачує біля 10 тисяч платників. З них понад 3 тисячі юридичних осіб та 7 тисяч фізичних осіб-підприємців.

«За результатами поданої звітності з єдиного внеску за червень поточного року близько 100 чернігівських страхувальників скористалися правом на застосування понижуючого коефіцієнта з ЄСВ. Березневі зміни  щодо спрощення застосування даного показника до бази оподаткування єдиним внеском сприяли збільшенню у 10 разів кількості платників, які отримали право зменшити навантаження на фонд оплати праці», - зазначила податківець.
Слід врахувати, що понижуючий коефіцієнт застосовується у разі нарахування: заробітної плати, лікарняних, декретних , як штатним працівникам, так і за сумісництвом, винагороди за цивільно - правовими договорами тощо. 
Варто пам’ятати, що з допомогою коефіцієнта знижують виключно ставки, встановлені ч.5 і абз.2 ч.6 ст.8 Закону про ЄСВ, тобто 36,76-49,7 %, 36,3 %, 45,96 %, 34,7 % (крім грошового забезпечення), 33,2 %.

Також податківець звернула увагу страхувальників на те, що застосувавши понижуючий коефіцієнт ЄСВ та не сплатив нарахований єдиний внесок у встановлені строки (не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним періодом), він позбавляється права в майбутньому застосувати коефіцієнт до повної сплати такої недоїмки (боргу). Право на застосування понижуючого   коефіцієнта поновлюється з місяця, в якому сплачено таку недоїмку (борг).

«Систематична сплата єдиного соціального внеску - це, насамперед, гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту своїх громадян. Саме ЄСВ забезпечує захист на випадок безробіття, професійних захворювань чи нещасних випадків, достойну пенсію», - додала Галина Мушенок.

ДПІ у м. Чернігові нагадує платникам міста, що 20 серпня закінчується строк сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з доходу за липень 2015 року. Потурбуйтеся про своєчасну сплату внеску.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини