Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:32:36

Микола Звєрєв перебував з робочим візитом у Куликівському районі

13.08.2015   17:53

Причиною візиту керівника представницької влади Придесення на Куликівщину послужило тривожне звернення Хибалівської територіальної громади щодо закриття школи в цьому селі.

Отож 13 серпня разом з головою районної ради Юрієм Крепосним та очільницею райдержадміністрації Валентиною Мельник Микола Звєрєв зустрівся і поспілкувався із жителями Хибалівки та вивчив, порушене у зверненні селян наболіле питання, безпосередньо на місці.

Головна ж причина зазначеної проблеми, насамперед, демографічна і фінансова. В її основі - критично мінімальна чисельність учнів на сучасну і простору двохповерхову школу, і звичайно ж далеке від оптимального, бюджетне навантаження на утримання великого приміщення та на оплату праці колективу вчителів. Як наслідок, рішенням районної ради роботу навчального закладу було тимчасово призупинено, а діти продовжили навчання у сусідній, Вересоцькій ЗОШ. Це й спричинило тривогу у їх батьків, яка й вилилася у вищезгадане звернення до обласної ради.

Під час зустрічі із членами Хибалівської громади, що відбулася у місцевій школі, Микола Звєрєв зазначив, що порушене питання буде розглянуто на засіданні постійної обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери із залученням управління освіти і науки обласної держадміністрації та інших, профільних структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. В числі шляхів вирішення проблеми було окреслено кілька варіантів, серед яких, зокрема: збереження профілю школи (якщо це буде оптимізовано), створення на її базі навчально-виховного закладу обласного значення тощо. Та основне у сьогоднішньому спілкуванні, як наголошували селяни, - це те, що влада їх почула і прийшла їм назустріч, аби разом визначити шляхи розв'язання наболілої проблеми.

Окрім того, члени громади висловили свою тривогу і з іншої причини - в селі від спеки пересихають штучні водойми, що, у свою чергу, ставить під загрозу випас сільської дійної череди. Скаржились селяни і на низькі закупівельні ціни на молоко, порушували інші насущні питання, на які почули зрозумілі відповіді очільника обласної ради.

Цього ж дня Микола Звєрєв разом і керівниками району та представниками громади відвідав Хибалівську церкву та відбув до Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини