Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:39:01

"Стан полігону побутових відходів критичний і може обернутися катастрофою для Чернігова". ВІДЕО

10.08.2015   18:10

Так характеризують ситуацію керівники підприємства, яке орендує полігон. 200 тисяч кубометрів відходів лежать необроблені на території в дванадцять гектарів всупереч усім нормам санітарної і пожежної безпеки. І звичайно, за теперішньої спеки сміття розкладається й отруює повітря.

За коментарем – чому так відбувається – ЧОДТРК "Сівер Центр" звернулося до представників підприємства.

«Два тижні прошу допомогти хоча б розсунути необроблене сміття, розділити його на карти, щоб не почалася пожежа»,- розповідає Сергій Короленко, головний інженер приватного підприємства «Гранпласт», котре десять років як орендує полігон твердих побутових відходів на Масанах у Чернігові.

На полігоні підприємство працює собі в збиток. Щоб платити зарплату робітникам, доводиться відправляти техніку на підробітки. Не вистачає грошей на закупівлю пального, необхідних матеріалів, тому не витримуються й технології обробки відходів.

За технологією відходи треба ділити на так звані карти, щоб до кожної був під’їзд і її можна було локалізувати. Далі сміття слід ущільнювати й пересипати грунтом (шарами: через 2,5 метри відходів – 25 сантиметрів грунту). Зараз цього зробити неспроможні, й на 12 гектарах лежить 200 тисяч кубометрів не ущільнених і не пересипаних відходів.

Щоб вийти з критичної ситуації, представники «Гранпласту» пропонують міській владі підвищити тарифи на утилізацію відходів для організацій. Для населення при цьому тариф згодні залишити старий: 4 гривні 02 копійки за кубометр. Якраз перед записом інтерв’ю керівники готувалися до засідання робочої групи з питань тарифів.

Поки щодо тарифів ведуться переговори – тим часом екологічну ситуацію в Чернігові треба терміново рятувати.

Загалом полігон на Масанах працює з 1961 року й за проектом мав би бути закритий ще 14 років тому. За цей час на ньому накопичилося близько 20-ти тисяч кубометрів відходів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини