Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:02:41

Лісові та мисливські господарства області продовжують нарощувати виробництво та реалізацію продукції

30.07.2015   12:04Агенцiя

У Чернігівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 29 липня пройшло планове засідання колегії. Учасники заходу обговорили підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств управління за І півріччя 2015 року, посилення заходів з ліквідації та недопущення поширення африканської чуми свиней та запобігання і протидію корупції в структурних управліннях.

Участь у роботі колегії взяв перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він, зокрема, відзначив позитивну динаміку роботи підприємств управління, адже вони справно платять податки до місцевих бюджетів. І в деяких районах основні податкові надходження забезпечують саме лісові господарства.

Також перший заступник голови ОДА наголосив на невідкладності заходів по боротьбі з африканською чумою свиней, осередки якої, на жаль, виявлені вже в декількох районах області.

Колективи лісогосподарських підприємств управління роблять все необхідне для забезпечення вчасного розширеного відтворення лісів, тобто створення лісових насаджень в обсягах, що перевищують їх вирубання.

Цьогоріч створено лісових культур на площі понад 2,3 тисяч гектарів, в тому числі захисних лісових насаджень — 209 гектарів. Насаджено 6,2 гектарів плантацій швидкоростучих лісових порід.

Всього, за звітний період, відтворено лісів на площі понад 2,5 тисячі гектарів, що становить 101% від річного завдання.

Для вирощування сіянців деревних та чагарникових порід посіяно лісового розсадника на площі 14 гектарів, де планується виростити біля 22 мільйонів сіянців.

У 2015 році підприємствами облуправління проведена відповідна робота по підготовці до пожежонебезпечного періоду. Наразі лісгоспами створено 3714 кілометрів мінералізованих смуг та на 7319 кілометрах проведено догляд за ними. У той же час з початку року в лісах виникло 27 пожеж, на загальній площі понад 20 гектарів.

Також було зареєстровано 21 випадок незаконних рубок деревини на суму майже 200 тисяч гривень.

За підсумками господарсько–фінансової діяльності І півріччя лісогосподарськими підприємствами управління забезпечено 142% приросту виробництва та реалізації продукції. Всього товарів та послуг реалізовано на суму більше 315 мільйонів гривень.

До бюджетів усіх рівнів сплачено податки та ЄСВ на суму майже 100 мільйонів гривень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини