Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:03:55

Пожежна безпека виборчих дільниць

22.07.2015   07:18Агенцiя

У Чернігові триває передвиборча компанія кандидатів у депутати до Верховної Ради України по 205 одномандатному виборчому округу і 26 липня розпочнуть роботу виборчі дільниці. У зв’язку з цим, керівники тих об’єктів, де розташовуються виборчі дільниці, та голови виборчих комісій повинні вже зараз подбати про виконання заходів техногенної і пожежної безпеки й організувати їх дотримання.

На що ж саме слід звернути першочергову увагу?

По-перше. Необхідно перевірити й привести у належний протипожежний стан газові та електричні прилади,  провести випробування опору ізоляції електромереж. Виборчі дільниці повинні мати справні системи та установки пожежної сигналізації, протидимного захисту та пожежегасіння. На видних місцях потрібно розмістити знаки пожежної безпеки, плани (схеми) евакуації людей з будівлі та ознайомити з ними членів виборчої комісії і виборців. Для паління слід відвести спеціальне безпечне місце та поставити там урну з водою. У будівлях заборонено користуватися побутовими або пошкодженими електроприладами, а також використовувати замість стандартних електрозапобіжників так звані "жучки".

По-друге. Перевірте евакуаційні шляхи та виходи. Вони мають бути шириною не менше 1,2 м, утримуватися завжди вільними та ні в якому разі не захаращуватися, щоб не перешкоджати вільному руху людей. Двері евакуаційних виходів повинні відкриватися у напрямку руху з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються зсередини. Не дозволяється розміщувати будь-які пристрої, що заважають нормальному зачиненню протипожежних чи протидимних дверей. На вікнах виборчих дільниць забороняється встановлювати глухі грати. Якщо ж вони є, то їх треба відчинити або зняти. У випадку, коли виборча дільниця має один евакуаційний вихід або розташована вище другого поверху, то не можна, щоб в ній одночасно перебувало понад 50 осіб.
 
По-третє. На випадок пожежі або іншої надзвичайної події, у приміщеннях необхідно розмістити сертифіковані вогнегасники, телефонний зв'язок із зазначенням номеру виклику оперативно-рятувальної служби - 101, а також визначити порядок оповіщення людей та довести його до всіх осіб, що задіяні на виборчій дільниці. На території об’єктів або поблизу них повинні розташовуватися джерела протипожежного водопостачання (гідранти,  водойми, водонапірні башти). Для чергування під час голосування виборців потрібно створити добровільну пожежну дружину або задіяти працівників місцевої пожежної команди. 
Особи, яких призначено відповідальними за забезпечення пожежної безпеки, перед початком та по закінченню роботи виборчої дільниці зобов’язані ретельно оглянути приміщення та переконатися у повному виконанні протипожежних вимог.

Запам'ятайте, що при перших ознаках пожежі чи іншої надзвичайної події, насамперед необхідно негайно повідомити про це в оперативно-рятувальну службу по номеру телефону 101 та без паніки швидко евакуювати з будівлі людей, цінні документи й матеріальні речі. У випадку пожежі, потрібно забезпечити її гасіння за допомогою первинних засобів пожежогасіння. При виявленні невідомих предметів або отруйних речовин, ні в якому разі не можна чіпати їх руками та переносити. За допомогою палиць, мотузки та яскравої тканини слід позначити місце небезпечної знахідки і не допускати до нього сторонніх осіб.

Пам'ятайте, що навіть незначні порушення заходів техногенної чи пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя багатьох людей!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини