Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:39:43

На засіданні Колегії рятувальники підбили підсумки роботи за півріччя

21.07.2015   07:51Агенцiя

20 липня у Чернігові в обласному Управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій відбулось засідання Колегії.

Під головуванням начальника Управління Юрія Бреуса були підбиті підсумки роботи оперативно-рятувального гарнізону за 6 місяців 2015 року. В даному заході взяли участь керівний склад апарату Управління, підпорядкованих загонів, міських та районних підрозділів, а також представники обласної ради ветеранів.

Відкриваючи засідання Колегії, Юрій Бреус зазначив: "Протягом півріччя апаратом та підрозділами Управління проведений комплекс заходів з реалізації державної політики у сфері запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій природного й техногенного характеру. Всі завдання, що покладені на нас,  виконані. Пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 1291 виїзд на гасіння пожеж, 29 - по фактам виявлення населенням вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни в ході чого знешкоджено 274 боєприпаси, 13 - на ліквідацію наслідків та надання допомоги при ДТП. Особовий склад брав участь у гасінні пожежі на нафтобазі ТОВ "Побутрембудматеріали" у Київській області, а також у проведенні заходів щодо недопущення поширення збудника захворювання африканської чуми свиней та ліквідації наслідків негоди, що виникали на території області. З метою підвищення професійної підготовки особового складу проведено 1338 тактичних занять і спеціальних навчань".

Також Юрій Бреус ознайомив  присутніх з концепцією реформування та розвитку системи ДСНС України, довів ряд нормативно-правових актів, що прийняті на виконання Кодексу цивільного захисту України та директив ЄС.

На Колегії з доповідями виступили перший заступник та заступник начальника Управління. Вони зазначили, що за 6 місяців на Чернігівщині зареєстровано 2 надзвичайні ситуації, 1368 пожеж та 286 надзвичайних подій. Пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж врятовано 54 особи і матеріальних цінностей загальною вартістю понад 80 млн гривень. Не допущено знищення вогнем 1514 будівель, 45 одиниць автотранспортної техніки та 193 голів худоби.

Проведено роботу щодо розвитку матеріально-технічної бази підрозділів. З цим отримано 6 металошукачів та 2 металодетектори, придбано більше 100 тонн пально-мастильних матеріалів, закуплено для особового складу бойовий та формений одяг на суму понад 70 тис. гривень.

Вживалися заходи щодо покращання стану протипожежного водопостачання в області, організації газодимозахисної служби, готовності підрозділів до дій за призначенням, ведення документів оперативного реагування, утримання техніки та пожежно-технічного обладнання.

Здійснено контроль та надано методичне забезпечення у проведенні 1783 спеціальних об'єктових тренувань з питань цивільного захисту. Перевірено 1167 захисних споруд цивільного захисту.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України протягом квітня-червня проведено перевірки об’єктів підвищеної небезпеки та об’єктів, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні Колегії – проведення виховної роботи з особовим складом щодо дотримання дисципліни та запобігання корупційним проявам, реагування на звернення громадян, фінансове забезпечення, проведення наглядово-профілактичної діяльності на об’єктах та інформаційно-роз’яснювальних заходів серед населення щодо профілактики пожеж і надзвичайних подій.

В ході засідання заслухано звіти начальників окремих районних підрозділів щодо організації роботи з виконання покладених завдань на оперативно-рятувальну службу.

Підбиваючи підсумки Колегії, начальник Управління Юрій Бреус поставив  ряд завдань щодо профілактики загибелі населення під час купання і пожеж від необережного поводження з вогнем, обладнання об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, забезпечення населення, яке проживає та працює в зоні можливого хімічного забруднення, засобами індивідуального захисту органів дихання, обладнання об’єктів системами автоматичного протипожежного захисту, покращення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів, забезпечення їх постійної готовності до реагування на надзвичайні ситуації, дотримання законності і фінансової дисциплін тощо.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини