Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:12:38

Відбулося засідання постійної комісії з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності

03.07.2015   07:46Агенцiя

2 липня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності, яке провів її голова Микола Стрілець.

В роботі комісії взяв участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та начальник управління комунального майна обласної ради Володимир Сидоренко.

Згідно з порядком денним, депутати погодили умови передачі в оренду майнових об'єктів стадіону «Юність», які розташовані за адресою: м. Чернігів, проспект Перемоги, 110, розглянули питання про встановлення зменшеного розміру орендної плати низці бюджетних установ та інші питання.

Журналісту видання ПіК заборонили бути присутнім на засіданні постійної комісії Чернігівської обласної ради з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності.

Засідання комісії проходило у адмінбудинку обласної ради. Перед початком зустрічі працівники апарату не впустили до зали засідань журналіста ПіК, аргументуючи це необхідністю попереднього подання заявки від ЗМІ для присутності на засіданні комісії.

Всі депутати, які є членами комісії, висловили своє бажання, аби представник ЗМІ не був присутній і запропонували почекати у приймальні завершення комісії та, лише після задати питання.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, усі дії,  пов'язані з акредитацією,  ґрунтуються на принципах відкритості,  рівності,  справедливості з метою забезпечення права громадськості  на  одержання  інформації  через   засоби   масової інформації.  Відсутність  акредитації  не  може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень.
Акредитація журналіста,  будь-якого працівника засобу масової інформації здійснюється безоплатно  на  підставі  його  заяви  або подання засобу масової інформації.
Таким чином, чиновники обласної ради цинічно порушили українське законодавство.

 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.