Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:37:20

Прокуратурою Чернігівської області черговий раз попереджено незаконне надання землі

03.07.2015   07:24

Органи прокуратури області вживають заходи щодо повернення державі земель сільськогосподарського призначення, які незаконно роздані, та щодо яких кілька років тому почато, але так і не завершено процедуру передачі в оренду.

За позовом прокуратури Чернігівської області окружний адміністративний суд своїм рішенням від 24 червня визнав протиправними та скасував розпорядження Чернігівської районної державної адміністрації, якими з порушенням законодавства фізичній особі надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду площею понад 800 га на території кількох сільських рад Чернігівського району.

Майбутнім орендарем не обґрунтовано потреби в отриманні саме таких значних площ земельних ділянок, не зазначено перспективи та можливість такої діяльності, як того вимагає Закон України «Про фермерське господарство».

Попри те, що пройшло більш ніж чотири роки, документацію із землеустрою для затвердження не подано, договори оренди земель не укладено.

Законний обробіток землі не здійснювався, а бюджет втрачав значні надходження у вигляді орендної плати.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.