Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:21:26

На Чернігівщині через порушення митних правил затримали лікарські засоби

02.07.2015   19:57Агенцiя

У Чернігівській митниці ДФС повідомили, що у пунктах пропуску на кордоні доволі часто виявляють незаконне переміщення громадянами лікарських засобів.

Одну з таких спроб нещодавно припинили у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Громадянин Білорусі, який намагався перетнути кордон за спрощеним порядком, при усному опитуванні зізнався, що у нього в автомобілі знаходяться лікарські засоби. Спільна оглядова група у складі працівників митниці та прикордонників вилучила з багажного відділення автомобіля 1216 одиниць препаратів «Deca-Durabolin», «Clomed», «Turanabol», «Turinover» у флаконах та таблетках. Згідно з попередньою оцінкою їх вартість доволі висока – загалом близько 130 тисяч гривень.         

Співробітники митниці порушили адміністративну справу за ст. 471 Митного кодексу України «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю».  Санкціями даної статті передбачено штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на даний час це 1700 гривень). А у разі якщо предметами правопорушення є товари, на переміщення яких через кордон України встановлено заборони або обмеження, - ще й конфіскація цих товарів.

Нагадуємо, що згідно із законодавством України, громадяни можуть переміщувати через кордон не більше 5-ти упаковок лікарських засобів кожного найменування (крім засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини). При наявності в особи рецепта (виданого на її ім’я та засвідченого печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я) – у обсягах, зазначених у рецепті.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.