Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:12:41

У Городні латвійські експерти поділилися досвідом із запровадження відновлюваних джерел енергії

30.06.2015   15:42

29 червня голова обласної ради Микола Звєрєв разом із першим секретарем Посольства Латвійської Республіки в Україні Лігітою Давидовою провів у Городні семінар з енергоефективності.

У заході взяли участь члени експертної групи з проблем відновлюваних джерел енергії Латвійської Республіки – очільники профільних структурних підрозділів Міністерства економіки та Міністерства захисту навколишнього середовища і регіонального розвитку, менеджери профільних підприємств Латвійської республіки, а також керівники районних рад та міські голови області.

Вітаючи учасників семінару, Микола Звєрєв щиро подякував латвійським друзям за невтомну увагу, яку вони під егідою свого дипломатичного корпусу в Україні приділяють Чернігівщині, аби допомогти нашому краю вийти із кризового стану, в тому числі і у створенні системи відновлювальних джерел енергії.

За його словами, упровадження запланованих проектів у цій сфері допоможе виправити на краще соціально-економічну ситуацію в цілій низці депресивних районів області. Він також зазначив, що Придесення має великі можливості з розвитку відновлюваних джерел енергії. Адже – це край багатий на лісові угіддя, торф'яні родовища, інші сировинні ресурси, які можуть скласти гідну альтернативу використовуваним нині видам палива.

Керівник також окреслив питання щодо можливої приватизації торфових родовищ регіону, акцентуючи увагу на тому, що через подібні проблеми пройшла в минулому і Балтійська країна. І там, де латвійські громади залишили поклади торфу у своїй власності, а не передали у приватні руки – там діють ефективні переробні підприємства, створені нові робочі місця, мають гідні зарплати і головне – дешеві джерела енергії і високий розвиток соціально-економічної інфраструктури.

З доповіддю «Про політику Латвії в галузі поновлюваних енергоресурсів. Висновки для України» перед присутніми виступила директор департаменту з відновлюваних джерел енергії і енергоефективності Міністерства економіки Латвії Айя Тимофєєва.

За темою: «Потенціал відновлюваних видів енергоресурсів у сприянні енергетичної незалежності» учасників «круглого столу» поінформував голова правління Латвійської федерації з відновлюваних джерел енергії Яніс Ірбе. Про досвід і рішення Grandeg з опалення громадських будівель розповів генеральний директор, ТОВ «Грандег» Андріс Лубіньш.

Із Національною альтернативою газової незалежності учасників семінару ознайомив фінансовий директор ТОВ " Гольфстрім групп", радник голови правління ПАТ "Мегабанк Андрій Куцин. Начальник відділу з енергоефективності Міністерство економіки Латвії Ейженія Петерсоне доповіла про стан енергоефективністі у своїй країні. Про політику щодо зменшення наслідків змін клімату Латвії поінформував начальник відділу фінансового клімату і технологій Міністерства захисту навколишнього середовища і регіонального розвитку Латвії Раймондс Кашс.

Також учасники семінару ознайомилися із можливостями телеметрії, використання її для поліпшення діяльності ЖКГ та підприємств водопостачання, про що інформували голова правління ТОВ "Смарт метр" Іво Беркxольдс та керівник відділу продажів цього товариства Яніс Еріньш.

В ході практичної частини семінару його учасники ознайомилися з процесом виготовлення пеллетів і брикетів із відходів деревини в цехах місцевого ТОВ «Біоресурс», а також відвідали Городнянський міський дитячий садок №4, де оглянули блочно-модульну котельню, що працює на дровах та відходах деревини, обговорили проблеми утеплення приміщень дитячих садків та навчально-виховних закладів.

На завершення семінару, на базі районної поліклініки, де вже також діє блочно-модульна котельня, відбулося обговорення перспектив встановлення котелень, що працюють на альтернативних природному газу видах палива, на інших об'єктах соціальної сфери Чернігівщини.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини