Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:40:54

Відбулося засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області

26.06.2015   10:22Агенцiя

23 червня відбулося засідання Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області під головуванням Голови Ради – Олександра Підгорного та участю заступника прокурора Чернігівської області - Дениса Сірика та начальника відділу роботи з кадрами - Дмитра Шпака.

На повістці дня – 4 питання: розгляд заяв, поданих до Консультативної ради фізичними та юридичними особами, вручення посвідчень.

Дмитро Шпак вручив посвідчення членам Ради із побажання плідної співпраці та активності по захисту прав людини на Чернігівщині.

Секретар Ради Галина Якуба зачитала декілька заяв та запросила виступити людей, які зголосилися прийти на засідання та надати свідчення по поданим заявам. Проблема: «Люди наймалися на роботу з оплатою праці на мінімальну зарплатню, оговоривши загальну суму оплати за виконану роботу і виплатою грошей по закінченні робіт. Керівники підприємств отримували державні кошти на ремонти медичних установ та навчальних закладів в м. Чернігові та районних центрах. З працівниками, яких наймали на договірних умова, по завершенню роботи не було проведено розрахунок. Дана система у організацій, що займалась будівництвом та реконструкцією, яка до того ж є рекордсменом з перемог на тендерах, була поставлена на потік. Одноголосним рішенням Консультативної Ради було вирішено передати всі документи до прокуратури Чернігівської обл. (З метою перевірки фактів, викладених у зверненні працівників, які були ошукані роботодавцями, члени Консультативної Ради вбачають підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 172, 175, 190, 191, 364, 366, 210-212 КК України, та перевірки даних фактів органом досудового розслідування на підставі ст. 214 КПК України.)

Наступним питанням порядку денного стала заява директора приватного підприємства,, яке займається постачанням твердого палива до Чернігівської обл. В заяві вказувались працівники правоохоронних органів Чернігівщини, які задіяні в ланці поставок вугілля, «кришуючі» підставні фірми по постачанню вугілля з ЛНР та ДНР на Чернігівщину. Консультативною радою було прийнято рішення про утворення робочої групи для більш детального вивчення цього питання та особистого діалогу з заявником, який на засідання з’явитись не зміг.

Обговорювалися заяв інших громадян, відносно діяльності посадових осіб Деснянського басейнового управління водних ресурсів, де зі злів заявителів, процвітає сімейний підряд та корупція. Виявилось, що похідна справа знаходиться у прокуратурі вже у провадженні. Одностайним рішенням Ради: « направляємо запит до Прокуратури Чернігівської області з метою перевірки викладених у заяві останньої фактів недоброякісного проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню № 42015270010000126»

Наталією Дрозд, головою правління Центр «Доброчин», була зроблено оголошення про початок проекту,метою якого є сприяння проведенню вільних і чесних проміжних виборів народного депутата України в 205-му окрузі, шляхом протидії використанню адміністративного ресурсу і нечесної агітації, де знадобиться допомога кваліфікованих юристів, медійних осіб, представників громадянського суспільства та правоохоронних органів.


Катерина Кулініч
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини