Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:37:04

В Ніжині міліція затримала шахрайку, яка дурила громадян

25.06.2015   07:09

Співробітники карного розшуку Ніжинського міськвідділу УМВС в Чернігівській області викрили зловмисницю, яка обманом заволодівала речами громадян.

Цінності здавала у ломбард, а гроші витрачала на розваги. Ніжинська міліція встановила місце знаходження 23-річної жінки, яка шляхом обману та зловживанням довірою видурила у жителів Ніжина 250 доларів США, ноутбук "Асус" та мікрохвильову піч "Еленберг".

Злочини були скоєні протягом року, всі потерпілі виявилися знайомими зловмисниці, тому не відразу й звернулися до правоохоронців. Коли ж всі обіцяні шахрайкою терміни минули й ні грошей, ні речей потерпілі не отримали, то написали заяви в  міліцію.

На даний час за всіма трьома фактами відкриті кримінальні провадження згідно ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Цього ж дня до різних територіальних підрозділів внутрішніх справ області надійшли ще п'ять звернень про шахрайства. У всіх випадках аферисти представлялися банківськими працівниками. Дізналась реквізити карткового рахунку, вони знімали з них гроші потерпілих. Суми різні - від трохи більше 1000 гривень в Прилуцькому районі до понад 8000 гривень у Новгород-Сіверському.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження згідно ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та ведуться розслідування, але доки громадяни будуть наївно довіряти аферистам, зусиль міліції для викорінення цього зла буде не достатньо.

То ж шановні громадяни!

В жодному разі ніяких особистих реквізитів карток: номерів, кодів, паролів тощо по телефону не повідомляйте. Всі питання, які виникають стосовно ваших платіжних засобів, вирішуйте шляхом особистої присутності у найближчому відділення банку. Будьте обережними і вбережетесь від лиходіїв.

Якщо ж біда таки сталася - звертайтеся до міліції.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.