Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:23:03

Вибухонебезпечний предмет виявився артилерійським снарядом

19.06.2015   07:13

17 червня о 15:30 до Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про те, що у місцевому ставку в с. Роїще Чернігівського району рибалки виявили підозрілий металевий предмет, схожий за ознаками на вибухонебезпечний.

Чоловіки не розгубилися й одразу зателефонували до служби порятунку "101". Небезпечне місце співробітниками міліції взяли під охорону.

Наступного дня до населеного пункту прибула піротехнічна група та відділення з підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС у Чернігівській області. Водолази підняли з дна ставка вибухонебезпечний предмет, який виявився артилерійським снарядом часів війни калібром 105 мм.

При додатковому обстеженні акваторії водойми фахівці інших небезпечних предметів не виявили.

Після проведення комплексу необхідних заходів артилерійський снаряд вивезли за межі населеного пункту та знищили шляхом підриву.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян! У разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні, не можна їх чіпати та переносити. Позначте місце знахідки яскравою тканиною та повідомте про це рятувальників за номером 101, або міліцію за номером 102. Знешкодженням вибухонебезпечних предметів мають займатися лише фахівці цієї справи.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини