Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:50:34

Справу призначено до розгляду по суті

28.05.2015   09:02Агенцiя

Прокуратура Чернігівської області довела в суді правомірність обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо незаконних дій проти учасників чернігівського Євромайдану.

Прокуратура Чернігівської області довела в суді правомірність обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо незаконних дій проти учасників чернігівського Євромайдану.

26 травня апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області на ухвалу Деснянського районного суду м. Чернігова про повернення обвинувального акту щодо посадовця державної виконавчої служби, який підозрюється у незаконних діях щодо мирних протестувальників.

Як вже повідомлялося раніше, прокуратура оскаржила дане рішення про повернення обвинувального акту як необґрунтоване. Вона доводила, що названі судом підстави не є такими, що унеможливлюють призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Тепер рішенням апеляційного суду обвинувальний акт повернуто до суду першої інстанції для розгляду по суті.

 

Обставини справи:

У даному кримінальному провадженні щодо протидії чернігівському Євромайдану в лютому 2013 року повідомлено про підозру службовій особі виконавчої служби — заступнику начальника Центрального відділу Державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що він у якості керівника виконавчої групи організував, контролював та сприяв проведенню залученими до виконавчих дій працівниками комунального підприємства незаконного демонтажу та вивозу приватного майна мітингарів.

При цьому він достовірно знав, що судового рішення про знесення установлених у сквері ім. М. Попудренка малих архітектурних форм і звуковідтворюючої апаратури не приймалися та що виконання постанови Чернігівського окружного адміністративного суду від 23.11.13 повинно полягати лише в оголошенні учасникам мирного зібрання його резолютивної частини.

У відповідності до ч. 4 ст. 75 Закону України «Про виконавче провадження», державний виконавець під час виконання рішення про заборону вчиняти певні дії або про утримання від вчинення певних дій доводить до відома боржника резолютивну частину такого рішення, про що складає відповідний акт. Після складення акта виноситься постанова про закінчення виконавчого провадження.

 

Довідково:

Наразі прокуратурою Чернігівської області скеровано до суду кримінальні провадження щодо незаконної протидії мирним зібранням у м. Чернігові в 2013-2014 роках щодо трьох посадових осіб.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.