Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:24:29

Вогнеборці ліквідовують пожежу торфовища

14.05.2015   14:07

13 травня до Козелецького районного відділу Управління ДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу торфовища біля с.Косачівка. До місця пригоди прибули вогнеборці 5-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди.

На ліквідацію загоряння, яким охоплено 6 га, залучено 1 пожежний автомобіль, 2 мотопомпи та 11 чоловік особового складу. В ході проведених протягом 13 травня робіт рятувальники зменшили загальну площу займання на 0,2 га. Роботи з ліквідації пожежі продовжуються. Причиною її виникнення послужила необережність у поводженні з вогнем особи, яка встановлюється.

Слід зазначити, що на Чернігівщині це вже другий випадок виникнення пожеж на торфовищах, крім того зареєстровано 502 загоряння у екологічних системах, зокрема лісових масивах та відкритих територіях.

Причиною такого становища є безвідповідальне ставлення громадян до вимог природоохоронного законодавства і протипожежної безпеки, адже незважаючи на застереження рятувальників, люди продовжують спалювати суху рослинність.

З метою недопущення пожеж у екологічних системах, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре закликають громадян дотримуватись заходів пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем та не спалювати суху рослинність.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини