Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:19:59

Чи варто реанімувати "напівживу" залізничну лікарню?

14.05.2015   14:01Агенцiя

У Чернігівській міській раді триває вивчення ситуації, що склалася з вузловою лікарнею станції Чернігів Південно-Західної залізниці внаслідок відмови власника від її подальшого утримання.

За інформацією секретаря міської ради Владислава Кухаря, проведено ретельне обстеження технічного стану основних засобів. «Ми не маємо морального права перед медичною спільнотою міста взяти «кота в мішку» і тим самим позбавити решту діючих закладів достатнього фінансування», - переконаний керівник.

Як з’ясували фахівці управління капітального будівництва міської ради, знос більшості будівель лікарні складає від 25 до 63 відсотків. Так, будівля самої лікарні була зведена майже століття тому – в 1929 році. Тим же роком датується зведення корпусу поліклініки. Решта приміщень будувалися в 1930, 1940, 1963 роках. У найгіршому стані – вікна та двері, а звідси додаткові витрати на обігрів приміщень. Також занедбані внутрішні комунікації – водопостачання і водовідведення, електрика. Досить лише уявити, в яку «копійку» обходиться утримання всього лікарняного комплексу.

Фактично, лише на відновлення будівель лікарні для їх нормального функціонування потрібно близько 20 млн. грн. При цьому мова взагалі не йде про медичне обладнання – діагностичне чи лікувальне.

Не один рік місто наполегливо рухається в напрямку посилення енергозбереження, особливо в бюджетних закладах. І якби ми навіть мали ці зайві 20 мільйонів, то чи не ефективніше було б їх спрямувати на ремонт дахів, вікон та дверей у ефективно працюючих міських закладах?

В управлінні охорони здоров’я міської ради позиція чітка: для Чернігова і чернігівців цілком достатньо тих закладів, які є на сьогодні. Можна знайти можливості працевлаштувати людей, хоча деяких потрібних спеціалістів «Укрзалізниця» вже прилаштувала у інші свої заклади.

Доля залізничної лікарні з урахуванням усіх «за» і «проти» вирішуватиметься на сесії міської ради.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини