Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:46:21

Прокуратура довела в суді вину водія, який п’яним за кермом збив людину, що здійснювала пробіжку узбіччям

14.05.2015   07:55

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину водія, автомобіль якого 12 січня минулого року між 6 і 7 годинами ранку на вулиці Городні збив насмерть жителя цього районного центру Михайла Зацаринного, що у попутному напрямку біг узбіччям.

Того ранку, коли сталася ДТП, автомобіль цього водія з пошкодженнями, які виникли в результаті наїзду на людину, було виявлено під райвідділом міліції. У автомобілі спав власник у стані алкогольного сп’яніння.
 
Після виведення в медичному закладі з цього стану водій дав покази, згідно яких він напередодні в компанії знайомих напився і заснув у машині на задньому сидінні, а вранці виявив себе на місці водія і в авто зі слідами аварії.
 
Під час досудового розслідування перевірялись усі версії, в тому числі і ця. Дуже тривалий час слідчі дії, в тому числі експертизи, не давали однозначно доказу того, що за кермом при наїзді на пішохода був саме власник авто.
 
Але врешті-решт зусилля слідчих та прокурорів з розкриття цього злочину увінчались успіхом: було зібрано докази, які у своїй сукупності дозволяють вважати особу правопорушника встановленою.
 
Зокрема, згідно судової генетико-молекулярної експертизи, розташування мікрослідів крові потерпілого на одязі обвинуваченого свідчить про його знаходження при зіткненні саме на місці водія. Такі мікрочастки могли потрапити в салон автомобіля ззовні тільки через розбите лобове скло в момент ДТП.
 
Оцінивши надані державним обвинуваченням докази, суд визнав їх переконливими.
 
Вироком Городнянського районного суду від 8 травня цього водія засуджено до 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Також судом задоволено цивільні позови потерпілих.
 
Як вже повідомлялося раніше, даний водій є колишнім працівником спецпідрозділу «Беркут».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.