Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:20:39

У Чернігові засуджені та ув’язнені у відзначенні Дня пам′яті і примирення та Дня перемоги

12.05.2015   11:46Агенцiя

День пам′яті і примирення та День перемоги відзначили засуджені та ув’язнені установ виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області

В День пам′яті і примирення та День Перемоги несуть квіти до підніжжя обелісків відомих і невідомих солдатів всі громадяни України. Засуджені установ виконання покарань управління ДПтС України в Чернігівській області квіти до обеліску покласти не можуть, але цей день також відзначають.

В Прилуцькій виховній колонії в День пам′яті і примирення, присвячений пам′яті жертв Другої світової війни, були проведені тематичні бесіди: «Схиляємо голови у скорботі», «Ніхто не забутий», «У Європі пахне весною».

Вихованці установи взяли участь у конкурсі на кращий плакат, приурочений Дню Перемоги та виготовили власноруч символ Пам′яті – червону квітку маку та прикрасили ними одяг.

На протязі дня засуджені хлопці ходили принишклі, ніби віддавали останні почесті жертвам Другої світової війни, число яких – мільйони. Хай же червона маківка нагадує їм про загиблих воїнів, про жертви війни, про тих, хто поліг у боях за те, щоб ми жили.

Засуджені жінки Чернігівської виправної колонії (№ 44) не залишились осторонь свята. У бібліотеці установи було розгорнуто тематичну виставку матеріалів  «Тільки пам'ять не сивіє», присвячену темі Другої світової війни. Експозицію виставки склали історичні документи, фронтові фотографії, плакати років війни, репродукції картин художників на воєнну тематику,  художня та мемуарна література.  

У  класах  школи відбулись тематичні години,  уроки пам’яті, під час яких  учителі на конкретних прикладах показати ученицям героїзм і самовідданість визволителів України.
 
Колективну творчу працю із відзначення 70-ї  річниці  Великої Перемоги  увінчала літературно-музична композиція «Війні немає забуття...», яка під гаслом «Безсмертний подвиг українського народу» була проведена в клубі установи. Історичний екскурс доповнили пісні про війну, читання фронтових листів реальних учасників тих страшних подій, вірші воєнної тематики.
  
Засуджені з відділення, залишених для господарського обслуговування, Чернігівського СІЗО хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.