Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:03:15

Світ тримається на сміливих людях

12.05.2015   09:29Агенцiя

У Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП багато уваги приділяється патріотичному вихованню студентської молоді. До 70–річчя Дня Перемоги викладачі та студенти переглянули унікальні кінокадри документального фільму «Чернігівський рубіж 1941-1943», створений представниками молодого покоління кінодокументалістів. Світ дійсно тримається на сміливих людях, і ми в цьому переконались.

8 травня в приміщенні Чернігівського інституту імені Героїв Крут в рамках реалізації проекту «Герої нашого часу» відбулась зустріч з учасником бойових дій в зоні АТО Ігорем Володимировичем Андрійченком. Перше враження від зустрічі – це молода, скромна людина з уважним, розумним поглядом. Ігорю Андрійченку 31 рік, але війна вже залишила білі скроні. Він народився у с. Сосниця, закінчив Полтавський військовий інститут зв’язку, має звання старшого лейтенанта. 23.04.14 року був мобілізований до 13 батальйону територіальної оборони ВЧ ППВ 2278 на посаду начальника зв’язку, командира взводу. 09.05.14 батальйон вирушив у зону АТО. Бойовий шлях розпочався з м. Сватово Луганської області. Бойові завдання батальйон виконував з 10.05.14 по 02.11.14 року. Наші бійці зайняли такі населені пункти: с. Новоалександрівка, с. Тепле, смт станція Луганська, с. Оріхово. За 2,5 місяці перебування батальйону в зоні АТО найбільш запеклі бої точилися в районі станиці Луганської. Наші війська щоденно обстрілювалися з території, окупованої сепаратистами. Постійно велись бойові дії, батальйон зайняв станицю Луганську, яка до того часу не контролювалась Української армією.

Друга ротація батальйону почалась з 16.01.15. Батальйон зайняв першу лінію оборони в районі м. Дебальцево. Протягом 28.01.15-31.01.15 військові вели жорстокі танкові та стрілкові бої, захищаючи м. Вуглегірськ Донецької області. У лютому 2015 року велась постійна оборона м. Дебальцево та навколишніх населених пунктів. Українські військові знищили численні диверсійні розвідувальні групи та танки противника. Українська армія зазнала значні втрати під натиском сепаратистів і отримала наказ відступити від зайнятих позицій. Весь той час підрозділ взводу зв’язку забезпечував безперебійну роботу засобів зв’язку для ефективного управління батальйоном в найгарячіші моменти. За весь період служби в зоні АТО батальйон гідно виконував бойові завдання по захисту територіальної цілісності України. 20 квітня о 3 годині ночі батальйон повернувся у Чернігів.

Ігор Андрійченко отримав почесний нагрудний знак від начальника Генерального штабу Головнокомандувача збройних сил України за досягнення у військовій службі II ступня. Історію Ігора Андріченка та його товаришів можна завершити словами Цицерона: «У мужності два головних прояви: презирство до смерті та презирство до болю». Студентська молодь та викладачі нашого вузу подякували бійцю за цікаву і змістовну розповідь про події, учасником яких був Ігор Андрійченко, та побажали йому здоров’я, щастя, мира.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.