Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:51:02

У Києві презентували переможний проект "Модернізація вуличного освітлення в місті Мена"

30.04.2015   07:11

Міжнародна координаційна зустріч в рамках нової масштабної чотирирічної програми Європейського Союзу «Угода мерів – Демонстраційні проекти», спрямована на технічну та фінансову допомогу в реалізації Планів дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) міст-підписантів Угоди з Вірменії, Грузії, Білорусі, Молдови та України відбулася 27-28 квітня у м.Київ.

На конференції «Угода мерів – Демонстраційні проекти» міським головою м.Мена , в рамках конкурсу Європейського Союзу «Сталі урбаністичні демонстраційні проекти» (СУДеП), презентовано переможний проект «Модернізація вуличного освітлення в місті Мена».

Представники Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА взяли участь у тематичних кластерах конференції, в рамках яких відбувся обмін досвідом та кращими практиками з європейськими (Латвія, Польща, Болгарія, Чеська Республіка) та вітчизняними (Миргород, Тернопіль, Житомир, Кам’янець-Подільський) фахівцями у різних сферах енергоменеджменту та енергоефективності, а саме: модернізація будівель, опалювальні системи, вуличне освітлення та сонячна енергетика.

Ця зустріч офіційно дає старт Програмі у країнах Східного Партнерства Європейського Союзу. До участі, окрім керівників 19 проектів-переможців, було запрошено найвищих представників та посадовців нового Генерального Директорату Єврокомісії (DGNEAR), Представництва ЄС в Україні, проекту «Угода мерів – Схід», що охоплює 11 країн пост-радянського простору, а також Міністерства регіонального розвитку, ЖКГ та будівництва України.

Метою стартової координаційної зустрічі Програми є детальне обговорення всіма її сторонами можливостей та механізмів взаємодії у процесі реалізації відібраних на жорсткій конкурсній основі проектів, формування тематичних кластерів в рамках самої Програми, а також синергії з іншими проектами Єврокомісії та програм іноземної допомоги, що спрямовані на впровадження ініціативи Угоди мерів, насамперед – міських ПДСЕР.


Довідково: Програма ЄС «Угода мерів – Демонстраційні проекти» була започаткована на рівні Європейської Комісії у 2013р., як відповідь на виклики, що постали перед невеликими (до 200 тис. населення) містами-підписантами загальноєвропейської Ініціативи «Угода мерів» у країнах Східного Партнерства в контексті відсутності або неналежного рівня власного технічного та фінансового потенціалу для впровадження Планів дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР). Метою даної програми є належний супровід фаховою Командою Підтримки впровадження проектів у відібраних містах в рамках поданих ними Планів дій. На основі двоетапного конкурсу Єврокомісією було відібрано 19 проектів-переможців (11 з них – в Україні, по 3 у Молдові та Білорусі та по 1 у Вірменії та Грузії).

Кожне місто підписало з Єврокомісією грантові угоди. Загальний запланований обсяг фінансування грантів становить близько 12 млн. євро.    

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини