Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 18:10:05

Правоохоронці протягом доби розкрили вбивство

27.04.2015   08:35

Співробітники Ріпкинського райвідділу УМВС України в Чернігівській області за підтримки колег з обласного управління протягом доби розкрили вбивство 56–річного чоловіка.

Інформація, що на подвір’ї одного з приватних господарств райцентру виявлено труп місцевого мешканця, надійшла до чергової частини пізно увечері від 69-річної власниці цього домоволодіння.

Судмедексперти встановили, що чоловік помер від проникаючого ножового поранення в область черевної порожнини. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство), розпочаті слідчо-оперативні заходи.

На допомогу місцевим оперативникам прибули колеги з обласного управління карного розшуку. В ході проведення подворових обходів селянських господарств та спілкування з сусідами, роботи з підобліковим елементом та шляхом реалізації оперативної інформації з’ясувалося, що тілесні ушкодження загиблому завдала власниця подвір’я, де і виявили труп.

В ході подальшого спілкування з підозрюваною були встановлені причини та обставини скоєння цього злочину. 69-річна жінка розповіла, що загиблий – її знайомий, який часто допомагав їй по господарству. Того дня він прийшов до неї в стані сп’яніння та почав вимагати повернути мобільний телефон, який нібито залишив у неї. Коли жінка сказала, що в неї немає його мобільного та спробувала спровадити нетверезого візитера, той розлютився і накинувся на неї з ножем.

До речі, чолов’яга вже неодноразово, перебуваючи в стані сп’яніння, різав та травмував свою приятельку. Так, три роки тому він порізав руку, півтора роки тому - зламав їй палець. Тож цього разу жінка вирішила захищатися до останнього і вступила з п’яним дебоширом у боротьбу. Саме в процесі цієї боротьби нападник і напоровся на ніж, з яким прийшов.

На даний час кримінальне провадження перекваліфіковане з ст.115 на ч.1 ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство з необережності), що передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Підозрювана до ізолятора тимчасового тримання не затримувалася. На даний час згідно санкції суду вона знаходиться під домашнім арештом.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.