Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:31:08

У Чернігові відзначили 29-у роковину чорнобильської трагедії. ФОТО

27.04.2015   06:46Агенцiя

26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи.

26 квітня в обласному центрі біля Пам'ятного знаку «Героям Чорнобиля» відбувся реквієм пам'яті загиблих та померлих внаслідок катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, яка трапилася 29 років тому.

Наша область є однією з найбільш постраждалих. 244 населених пункти віднесені до радіоактивно забруднених. 22% населення було віднесено до категорії постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У місті Чернігові мешкає понад 8 тисяч учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та 461 родина померлих учасників ліквідації.

З нагоди відзначення 29-х роковин трагедії у Чернігові біля Пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» відбувся реквієм пам’яті загиблих та померлих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

В жалобній церемонії взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Олександр Кодола, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, представники громадських організацій, установ та мешканці міста.

Заупокійну літію за жертвами аварії відслужив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник. Відбулося освячення ікони «Чорнобильський Спас», автором якої став художник з Куликівщини Олександра Пузиря.

За ініціативою громадської організації «Союз Чорнобиль України» іконописцем Владиславом Горецьким у 2003 році була написана ікона «Чорнобильський Спас» та освячена у Києво-Печерській Лаврі.

Продовжувачем цієї теми є ікона «Чорнобильський Спас» нашого земляка з Куликівщини Олександра Пузиря. Заупокійну літію за жертвами аварії на Чорнобильській атомній електростанції відправив настоятель храму Святої Великомучениці Катерини протоієрей Роман Кіник.

Учасники заходи поклали квіти до знаку «Героям Чорнобиля». Пам'ять тих, хто першим прийняв на себе удар страшної екологічної катастрофи, вшанувано хвилиною мовчання.


ФОТОрепортаж: Віктор Кошмал.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини