Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:43:21

Прокуратура через суд стягує на користь місцевих бюджетів борги з замовників будівельних робіт

22.04.2015   07:46

Прокуратура Чернігівської області заявила до суду позов з вимогою стягнути з забудовника понад 1 млн. грн. пайового внеску у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Чернігова.

Встановлено, що приватне підприємство, яке є замовником будівництва, отримало декларації про початок будівельних робіт ще у липні 2011 року та у жовтні 2013 року. Тоді ж, відповідно до договору з Чернігівською міською радою, воно мало сплатити до бюджету міста ці кошти. Проте, через бездіяльність службових осіб міської ради стягнення заборгованих коштів пайового внеску не проводилось.

Аналогічні позови прокуратурою Чернігівської області нещодавно пред’явлені і щодо іншого підприємства на території області, яке не сплатило в місцевий бюджет понад 160 тис грн пайових внесків.


Довідково:
Згідно ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту. Пайова участь полягає у перерахуванні замовником коштів до відповідного місцевого бюджету.
При цьому величина та графік сплати внеску визначаються у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини