Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:22:07

Жителі Чернігівщини на 30% збільшили борги за газ

21.04.2015   14:22Агенцiя

За час останнього опалювального сезону заборгованість побутових споживачів газу в Чернігівській області збільшилася на 13,8 млн грн, і станом на 1 квітня 2015 склала 59,3 млн грн.

Зростання неплатежів свідчить про те, що населення насилу платило за газ навіть за старими цінами, а різке підвищення ціни на нього з 1 квітня - майже в 6 разів - ще більше погіршить ситуацію.

На думку першого заступника голови правління ПАТ «Чернігівгаз» Сергія Савченка, у квітні для споживачів і для компанії настав складний період адаптації до підвищених цін на газ.

«Ми напряму працюємо з клієнтами, і вислуховуємо їхні претензії у зв'язку із зростанням ціни газу. Багато негативно налаштовані проти «Чернігівгазу», думаючи, що газівники отримують надприбутки з підвищеної ціни. Хочемо ще раз нагадати, що ціну встановлює держава в особі НКРЕКП, а компанія отримує лише десяту частину на забезпечення своєї діяльності у вигляді тарифів на розподіл і постачання. Решта коштів йдуть на розподільчі рахунки НАК «Нафтогаз України», - сказав Сергій Савченко.
Зараз чиновники заспокоюють споживачів, апелюючи до того, що збільшення ціни на газ не позначиться на малозабезпечених верствах населення, оскільки для них передбачені субсидії. Для Чернігівської області в державному бюджеті на 2015 рік на виплату субсидій передбачено понад 715 млн грн.

Але тим споживачам газу, які накопичили борги, і не поспішають їх погашати, не варто сподіватися на соціальну допомогу з боку держави. Тому потенційним одержувачам субсидії потрібно погасити заборгованість, і надалі своєчасно і в повному обсязі сплачувати за газ.

На Чернігівщині найкраще розраховуються за газ у Куликівському, Коропському та Щорському районі, а серед гірших платників - Чернігівський, Прилуцький та Ічнянський регіони.

Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить
понад 700 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є майже 347,4 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.

Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.