Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:32:18

Перспективи довгобудів стати житлом

16.04.2015   09:37

Зводити у Чернігові будинки ПАТ "Домобудівник", що не добудовані через банкрутство підприємства, буде компанія "УкрСіверБуд". Про це повідомив журналістам міський голова Олександр Соколов.

За його словами, саме з "УкрСіверБудом" виконавчий комітет Чернігівської міської ради уклав договір цесії, тобто відбулася переуступка боргу. Банк "Аваль" має розглянути питання щодо вилучення із застави недобудовані будинки.

На рахунок виконкому міськради підприємство вже перерахувало 4,7 млн. грн.

Як пояснив міський голова, подальшу долю коштів має вирішуватися на урядовому рівні. Відповідний лист надіслано до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України. "Гроші є. Збитків державі не нанесено. Чи будуть кошти повернені державі, чи будуть за них придбані квартири чорнобильцям, вирішуватиме Мінрегіонбуд", - сказав він.

Крім того, О.Соколов зауважив, що сподівається на притягнення до відповідальності людей, з вини яких квартири для постраждалих від аварії на ЧАЕС так і не були збудовані – колишнього керівника ПАТ "Домобудівник" та осіб, які йому сприяли.

16 квітня відбудеться засідання ради кредиторів ПАТ "Домобудівник". Власне будівництво розпочнеться після затвердження плану санації інвестором, кредиторами, банком "Аваль" та судом.

Довідка: У 2012 році підприємству "Домобудівник" міськрада перерахувала 4,7 млн. грн. для придбання квартир учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, однак підприємство квартири не збудувало, і коштів не повернуло, а зараз перебуває у стадії банкрутства.

Договір на закупівлю квартир укладений у рамках Державної програми "Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Згідно з цим договором, було придбано майнові права на об'єкти нерухомості (за адресою будівництва групи житлових багатоквартирних будинків по вул. Андрусенка між вулицями Красносільського і Незалежності – друга черга будівництва, житловий будинок №2).

Згідно з наданим графіком виконання будівельно-монтажних робіт, ПАТ "БК "Домобудівник" передбачало закінчення строку будівельно-монтажних робіт у листопаді 2012 року. У листі компанії вказувалося про змогу збудувати та ввести в експлуатацію житло до 31 грудня 2012 року. У подальшому підприємство збанкрутувало, дім не добудовано і громадяни залишилися без житла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини