Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:11:55

Прокуратурою доведено в суді неправомірність передачі у власність приватній особі більш ніж гектару лісу

11.03.2015   07:44

Прокуратурою Чернігівської області доведено в апеляційному суді, що 1,3 га лісу вартістю понад 200 тис грн на території Крехаївської сільської ради Козелецького району приватизовано незаконно.

Встановлено, що мешканець Броварського району Київської області отримав на цю земельну ділянку свідоцтво про право власності на підставі наказу Головного управління Держземагентства у Чернігівській області від 13.01.2014. Але земля передана йому у приватну власність для ведення особистого селянського господарства під виглядом… пасовищ.

Насправді ж ділянка є землями лісу, які перебувають у постійному користуванні ДП «Козелецьрайагролісгосп»: 131 квартал 8 виділ лісового масиву. Відповідно до ст. 20, 57, 116, 149 Земельного кодексу України, така земля у власність фізичній особі передаватись не може.

Позов прокуратури про скасування незаконних рішень і документів не був задоволений судом першої інстанції, але минулого тижня за апеляційною скаргою прокуратури відбувся перегляд цієї справи Апеляційним судом Чернігівської області. Відповідач, заплативши значні кошти, замовив проведення судово-технічної експертизи. Її висновки повністю підтвердили правомірність вимог прокурора.

Апеляційним судом 04.03.2015 рішення суду першої інстанції скасовано та прийнято нове, яким вимоги прокурора задоволено в повному обсязі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини