Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:46:41

Кримінал за пошкодження стін і приписи за порушення благоустрою

10.03.2015   15:24

Чернігів почав готуватися до Великодніх свят – старував місячник із благоустрою. Інспектори комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» Чернігівської міськради за п’ять днів склали 19 приписів із вимогою усунути порушення благоустрою зупиночних комплексів для пасажирського транспорту.

Невідомі залишили на них написи аерозольною фарбою з балончиків. Тільки їм зрозумілі шрифти і написи. Очевидно, в місті діють кілька груп підлітків, які обписують як кіоски на зупинках, так і стіни будинків у схожому стилі.

За словами головного інженера «Дільниці з контролю за благоустроєм міста» Павла Большакова, інспектори можуть впливати лише на наслідки – контролювати відновлення благоустрою. А ось правоохоронці, тобто міліція, можуть затримувати. Каратиме порушників адмінкомісія, а декого й суд.

За словами помічника начальника міліції Чернігова по зв’язках з засобами масової інформації Наталії Човпило, в ніч із 6 на 7 березня невідомі обписали приміщення басейнового управління водних ресурсів на проспекті Перемоги, 39.

Міський відділ УМВС розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна), що може закінчитися судимістю. Таке діяння карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Речник міліції Чернігова додала, що в 2014 році було 10 затримань подібних «художників». Так, у районі Рокоссовського міліція затримала 22-річного молодого чоловіка, який наносив написи аерозольною фарбою.

З початку цього року вже затримані четверо. За словами Наталії Човпило, затримана, зокрема, 16-річна дівчина, яка робила написи у під’їзді будинку по вулиці Коцюбинського, 83. За неї відповідають батьки за статтею 184 Адміністративного кодексу (за дії підлітків від 14-до16 років).

Ще троє, старші, будуть покарані за статтею 152. А це штраф 20-80 неоподаткованих мінімумів, що становить від 340 до 1360 гривень.

У будь-якому випадку такого краще не допустити. І тут якраз батьки мають знайти потрібні слова та переконати дітей, що такі дії нікому не вигідні. Краще не псувати благоустрій, бо це завдає шкоди Чернігову, економіці міста, відчутно б’є по сімейному бюджету.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини