Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:50:31

"З Україною в серці"

25.02.2015   11:21Агенцiя

Під таким гаслом 24 лютого пройшла зустріч студентів ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка з учасниками військових дій на Сході України, що перебувають на лікуванні у Чернігівському військовому госпіталі.

Студентами Навчально-наукового Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського  та факультету початкового навчання ЧНПУ імені Т.Г.Шевченка  було зібрано кошти для закупівлі речей першої необхідності, яких так бракує госпіталізованим. Не залишилися осторонь й народні обранці – за підтримки народного депутата України Валерія Куліча було сформовано пакунки з фруктами для кожного військовослужбовця.

Долучившись до всеукраїнського волонтерського руху, студенти вирішили підняти моральний дух поранених – окрім збору коштів, творчий актив університету підготував невелику концертну програму, в ході якої відзначив проявлені мужність та патріотизм військових.

«Ми хочемо подякувати всім небайдужим, хто долучився до акції. Викладачам кафедри історії та археології України, містянам – жителям будинку № 22-А по вул. Рокосовського, представникам органів державної влади, а також керівництву госпіталю за всебічне сприяння у проведенні заходу», – зазначила Анастасія Гапієнко, заступник голови Студентської координаційної ради Чернігівської області та один із організаторів акції.

Розчулили бійців дитячі малюнки учнів початкових класів шкіл міста Чернігова, передані факультетом початкового навчання. У них молодші школярі подякували захисникам за мирне небо та побажали швидкого одужання.

«Для нас дуже важливо підтримати поранених, адже завдяки їх героїзму ми живемо звичним життям та, фактично, знаходимось осторонь активних бойових дій. Плануємо й надалі всіляко їм допомагати та сподіваємось, що кожен з них повернеться додому неушкодженим», – зазначили студенти-учасники волонтерської акції.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.