Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:53:02

Міліція затримала підозрюваного у вбивстві пенсіонерки

25.02.2015   07:58

Співробітники Бобровицького райвідділу спільно з колегами з УМВС в Чернігівській області затримали негідника, який позбавив життя 78-річну бабусю, обікрав її помешкання та ще дві сусідні дачі.

Як розповів начальник Бобровицького райвідділу УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Ігор Пузіков, до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканця Бобровицького району, що за місцем мешкання 78-річної матері він виявив її труп зі слідами насильницької смерті.

На місце пригоди виїхали керівництво та слідчо-оперативна група райвідділу, а також допомогти колегам прибули оперативники карного розшуку з обласного управління міліції. Почалася копітка робота з аналізу речових доказів, пошуку свідків та встановлення особи злочинця.

Були організовані подворові обходи та перевірка підоблікового елементу. Під час огляду місця події було встановлено, що з будинку потерпілої зникли спиртні напої, годинник та мобільний телефон. Зловмисник навіть забрав скарбничку з дрібними грошима.

Доки тривали розшукові заходи, зранку 21 лютого до райвідділу надійшла інформація про виявлення трупа невідомого чоловіка в дачному будинку. Небіжчиком виявися 22-річний житель Бобровицького району. Власник дачі зазначив, що після виявлення тіла небіжчика він оглянув будиночок і не знайшов деяких своїх речей і травматичного пістолету марки «Шмайсер». За попередньою інформацією, потерпілий загинув саме від кулі, випущеної зі «Шмайсера».

Згодом заходи, які проводили районні та обласні оперативники, дали свій результат, підозрюваного у вбивстві бабусі було встановлено, ним виявися 28-річний місцевий житель, раніше судимий за крадіжки. Знайшли його ще на одній дачі, де він переховувався від правоохоронців. У затриманого виявили та вилучили речі, викрадені з попереднього дачного будинку, а також скарбничку з будинку загиблої пенсіонерки та пістолет марки «Шмайсер».

Правоохоронцям затриманий зізнався, що, перебуваючи в стані сп'яніння, прийшов до старенької по спиртне, а коли та відмовила, вдарив її металевим кутником. Після цього зайшов до кімнати, взяв два літри самогону, інші спиртні напої, харчі та пішов геть. Дорогою зустрів знайомого (нині покійного), з яким удвох і вирушили до найближчої дачі, яку зламали та залізли всередину, де розпивали спиртні напої. За словами затриманого, загиблий сам вкоротив собі віку, вистріливши зі знайденого в будинку пістолета в скроню (наразі ця версія перевіряється правоохоронцями).

Як зазначив начальник Бобровицького райвідділу Ігор Пузіков, за фактом вбивства відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Також відкрите провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Наразі підозрюваний в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщений до ізолятора тимчасового тримання Бобровицького РВ УМВС, йому оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство).

Вилучений пістолет переданий на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Вирішується питання щодо відкриття провадження ще й за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне проводження зі зброєю). Також проводиться низка експертиз щодо факту загибелі 22-річного чоловіка.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.