Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:16:26

Суворе покарання за браконьєрство

16.02.2015   14:38

Працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівської області спільно із працівниками ЛВ УМВС у річковому порту м. Чернігів 30.07.2014 здійснено рейдову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження рослинного і тваринного світу на території Ріпкинського району Чернігівської області.

Під час рейду на водоймі урочища «Замглай» біля с. Вишневе Ріпкинського р-ну Чернігівської області невідомі люди здійснювали незаконний лов риби сітками. Під час затримання порушників з’ясовано, що це  мешканці м. Ніжин.

Після отримання слідчим Ріпкинського РВ УМВС в Чернігівській області рішення місцевого суду  проведено огляд транспортних засобів, при огляді виявлено:
- сітки рибальські – 24 шт.( загальна довжина – 1040 м.);
- риба свіжа близько 200 кг ( збитки становлять – 8058 грн.) ;
- човен гумовий – 2 шт. та інші приладдя.

По даній справі органами внутрішніх справ розпочато кримінальне провадження щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 КК України (браконьєрство).

Рішенням Ріпкинського районного суду Чернігівської області визнано «горе рибалок» винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України, та призначено покарання у вигляді накладення штрафу на загальну суму 5950 грн., з відшкодуванням збитків у сумі 8058 грн. і конфіскацією незаконно виловленої риби, сіток, човнів, а також автомобіля ВАЗ 21103 та причепа до нього в дохід держави.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини