Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:47:11

Працівники ДАІ вилучили у автолюбителя гранату

16.02.2015   09:45

Здійснюючи нагляд за дорожнім рухом в Прилуках, екіпаж ДАІ помітив автомобіль „ВАЗ", рух якого привернув увагу інспекторів.

Автомобіль виписував на шоссе викрутаси, то рухався по центру дороги, то вивертав вліво, то вправо. На вимогу працівників Державтоінспекції автомобіль зупинився. Крім водія і двох пасажирів-чоловіків, у салоні перебувала й дівчина.

Всі молоді люди віком від 18 до 20 років. В салоні автомобіля відчувався різкий запах алкоголю. 18-річний водій дістав з кишені куртки водійське посвідчення та передав співробітнику Державтоінспекції. На вимогу інспектора надати документи на автомобіль, молодик відкрив бардачок і тут правоохоронці помітили предмет, дуже схожий на ручну осколкову гранату РГД-5.

Інспектори ДАІ, дотримуючись заходів особистої безпеки, запропонували пасажирам та водію вийти з авто та відійти на безпечну відстань, а потім викликали слідчо-оперативну групу та вибухо-техніків, забезпечуючи охорону місця події до їх приїзду. Водія перевірили на стан сп'яніння за допомогою приладу „Драгер". Він виявився тверезим. Всі решта ж пасажирів були напідпитку.

Вибухонебезпечний предмет правоохоронці вилучили, та відправили на експертизу. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст.263 Кримінального кодексу України «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», що передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини