Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:51:33

В Чернігові привітали особовий склад прикордонного загону з черговою річницею військової частини

16.02.2015   08:34Агенцiя

14 лютого голова обласної ради Микола Звєрєв взяв участь в урочистостях з нагоди 73-ї річниці створення Чернігівського прикордонного загону та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відбулися в актовій залі військової частини.

На початку заходів начальник Чернігівського прикордонного загону Ігор Тимчук привітав своїх підлеглих, розповів про бойову і службову біографію очолюваної ним військової частини та оголосив хвилину мовчання в честь світлої пам'яті воїнів загону, які віддали своє життя у різні часи за свободу і незалежність Вітчизни.

Від імені всіх присутніх до пам'ятника полеглим у боях з ворогом прикордонників, що знаходиться на території частини, були покладені корзини з квітами.

Виступаючи на зібранні, Микола Звєрєв щиро привітав воїнів кордону з 73-ю річницею створення Чернігівського прикордонного загону, який пише свою героїчну біографію з часів боротьби із нацизмом і до нині, в період неоголошеної, гібридної агресії з боку Російської Федерації, мужньо продовжуючи ратні традиції своїх попередників.

Керівник зазначив, що з 1993-го року, з часу передислокації загону на Придесення, почалася нова сторінка біографії Чернігівських прикордонників. Він також наголосив, що, примножуючи славні традиції попередніх поколінь, а сьогодні, воюючи за рідну землю в зоні АТО, прикордонники є носіями справжнього патріотизму, національної свідомості та відданості своєму народові і службовому обов'язку, надійним гарантом національних інтересів на державному кордоні.

Микола Звєрєв від імені обласної ради висловив глибоку вдячність військовослужбовцям і ветеранам прикордонного загону, воїнам-інтернаціоналістам за сумлінну і самовіддану службу в ім'я захисту свободи і територіальної цілісності нашої Вітчизни. Він також зазначив, що влада завжди в боргу перед армією і, зокрема, перед захисниками українських кордонів, та запевнив, що разом із командуванням Чернігівського прикордонного загону робитиме все залежне для покращання соціальних і побутових умов життя військовослужбовців, підвищення їх боєготовності.

Очільник обласної публічної влади також побажав військовим та їх сім'ям міцного здоров'я, щастя, життєвих гараздів, перемоги і миру.

- Нехай любов до України й людська шана надихають вас на нові звершення у благородній справі вірного служіння рідному народові, - сказав на завершення свого виступу Микола Звєрєв.

Довідково:Чернігівський прикордонний загін Північного регіонального управління охороняє ділянку державного кордону з Російською Федерацією та Республікою Білорусь протяжністю 408,1 км. При цьому протяжність ділянок складає: з Республікою Білорусь - 225,1 км., з Російською Федерацією - 183 км, з них 171,2 км сухопутний та 236,9 км – річковий відрізки.

Прикордонний контроль і пропуск через державний кордон осіб, транспортних засобів і вантажів, відповідно до чинного законодавства та міжнародних угод, здійснюється у 14 пунктах пропуску. В їх числі 5 автомобільних: «Грем'яч», «Миколаївка», «Сеньківка», «Нові Яриловичі», «Славутич»; 5 залізничних: «Хоробичі», «Горностаївка», «Неданчичі» - пасажирські, та «Щорс» і «Чернігів» - вантажні; 4 місцевих, в числі яких 3 автомобільні - «Деревини», «Ільмівка», «Добрянка» та 1 річковий - «Кам'янка». Загалом Чернігівський прикордонний загін контролює 9 міжнародних, 1 міждержавний («Миколаївка») та 4 місцевих пунктів пропуску.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини