Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:55:22

Зустріч із родинами загиблих в Афганістані

14.02.2015   17:48Агенцiя

Традиційна зустріч із родинами загиблих в Афганістані пройшла у Чернігівській міській раді напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відзначається 15 лютого.

Із членами родин загиблих побратимів зустрілися Чернігівський міський голова Олександр Соколов та заступник міського голови, керівник обласного відділення УСВА Станіслав Віхров. Міський голова повідомив, що сьогодні у Чернігові оголошено день жалоби – всі присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих.

"Двадцять шість років минуло після війни. І тоді здавалося, що то остання війна. На жаль, знову гинуть молоді хлопці", - сказав О.Соколов. Керівник Чернігова висловив сподівання, що з 15 лютого припиняться бойові дії на сході нашої країни у рамках виконання мінських домовленостей, і мир знову повернеться в Україну.

"Ми завжди були згуртовані. Пам'ятаємо і будемо пам'ятати про ті буремні роки, хоч до кінця не зможемо знайти слова втіхи для родин, які втратили своїх рідних", - зазначив О.Соколов.

С.Віхров повідомив, що обласна організація УСВА проводить активну роботу зі вшанування пам'яті загиблих в Афганістані побратимів. За його словами, сьогодні у Чернігові на будівлі школи №5 відкриють меморіальну дошку Євгену Осипенку – це 13 дошка у навчальних закладах міста. Загалом в області встановлено 26 пам'ятників та пам'ятних знаків на честь воїнів-інтернаціоналістів. "Спільно зроблено багато добрих справ!", - наголосив С.Віхров.

Учасники зустрічі порушили перед міським головою проблемне питання безкоштовного проїзду у міському транспорті та культури обслуговування. О.Соколов пообіцяв взяти ці питання на особистий контроль. "Усі сім'ї загиблих повинні їздити безкоштовно", - підкреслив він.

На завершення зустрічі представникам родин загиблих було вручено грошову допомогу та символічні подарунки.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини