Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:23:30

Консультативна рада при прокуратурі Чернігівської області активізує свою роботу

04.02.2015   09:57Агенцiя

Відбулось засідання громадської Консультативної ради при прокуратурі Чернігівської області, в якому взяли участь також керівники обласної прокуратури.

Розпочав засідання виконуючий обов’язки прокурора області старший радник юстиції В’ячеслав Кривов’яз, який, зокрема, сказав:

— Після нещодавніх подій у нашій державі робота прокуратури суттєво змінилася. Ми сьогодні прагнемо відновлення довіри людей до держави і прокуратури зокрема. Громадська рада є ще одним містком між прокуратурою і суспільством. Як і громадянське суспільство, ми зацікавлені в забезпеченні оперативного та принципового реагування на випадки беззаконня. Просимо вас допомагати нам тим, що інформувати про такі випадки, піднімати найбільш актуальні проблеми.

Також В’ячеслав Кривов’яз оголосив присутнім про затвердження нового установчого документу Консультативної ради при прокуратурі області. Він був розроблений членами ради і передбачає розширення її повноважень.

Виступаючи зі словом у відповідь, голова ради, відомий чернігівський правозахисник Олександр Підгорний наголосив на тому, що він та його колеги хочуть працювати не «для галочки», а заради справжніх позитивних зрушень.

У подальшому обговоренні того, як саме буде відбуватися співпраця громадської ради і прокуратури області, взяла участь також начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Лілія Федорченко. Вона запропонувала звернути увагу на те, як сьогодні прокурори захищають у судах інтереси соціально незахищених жителів області і як законодавчі зміни, які наберуть чинності з 25 квітня цього року, ускладнять цей процес.

Також учасниками зібрання піднімалися такі питання, як можливості впливу громадської ради при прокуратурі області за допомогою тих важелів, які вона матиме, на випадки корупції, зловживання владою або, навпаки, бездіяльності окремих представників державних органів.

Надалі рада працюватиме у тісній взаємодії з громадськістю.


Контактні телефони:

Голова Консультативної ради при прокуратурі області Олександр Підгорний —
т. - 0462-67-75-75;  моб.- 050-330-14-06
Секретар ради Галина Якуба —
моб. – 067-355-58-66, 093-062-78-75

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини