Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:16:09

На Чернігівщині створюють інститут для випробування всіх видів озброєння і військової техніки

27.01.2015   10:09Агенцiя

У першу чергу готуватимуть льотчиків-випробувачів та інструкторів для Сил спецоперацій.

На базі Державного науково-випробувального центру ЗСУ, який дислокується у Чернігові, буде створено інститут з підготовки інженерів-випробувачів та інструкторів для всіх видів озброєння і військової техніки. Про це сказав начальник центру, доктор технічних наук, полковник Володимир Башинський.

"Міністром оборони України і начальником Генерального штабу прийнято рішення про створення інституту на базі нашого центру, документи вже знаходяться на погодженні. Це дозволить нам готувати необхідних спеціалістів і розвивати свій науковий потенціал", - сказав керівник.
За його словами, зараз центрові, перш за все, не вистачає льотчиків- та інженерів-випробувачів. Вчитися на ці спеціальності набиратимуть офіцерів, які закінчили ад'юнктуру, та тих, хто має практичні навички роботи з військовою технікою та озброєнням.

ЧИТАЙТЕ: Міністерство оборони створює реєстр тих, хто ухиляється від мобілізації
Поки що ДНВЦ, додав Башинський, більше спеціалізується на авіаційному напрямку. Та в процесі розвитку й комплектації кадрами створюватиме підрозділи з випробувань усіх видів зброї та військової техніки. Першим із них стане управління з підготовки інструкторів для Сил спецоперацій.

"Уже виділено місце для підготовки інструкторів Сил спецоперацій і є домовленості з їх нинішнім керівництвом", - сказав начальник центру.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.