Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:17:27

Злодій пішов на крадіжку заради кохання

27.01.2015   07:43

Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали 41-річного зловмисника, який викрав ноутбук з кабінета одного з комунальних підприємств міста.

Як зазначив начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, до чергової частини надійшло повідомлення, що невстановлена, підібравши ключі, проникла до робочого кабінету одного з комунальних підприємств міста та викрала ноутбук.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. В ході перевірки та з'ясування всіх обставин цієї крадіжки співробітники карного розшуку встановили, що до цієї події причетний 41-річний чернігівець, який вже шість разів був судимий за аналогічні злочини. Термін ув'язнення цього чоловіка скінчився півтора року тому.

В подальшому співробітники міліції з'ясували не лише обставини крадіжки, а й причини, які спонукали винуватця на цей злочин. Вони виявилися досить несподіваними. Затриманий ще в місцях позбавлення волі через листування познайомився з жінкою, а коли вийшов на свободу, вони одружилися. Але зі слів чоловіка кохана була хвора на туберкульоз. Жінка проходила курс лікування, на який не вистачало грошей. Тож щоб знайти кошти чоловік вирішив скоїти крадіжку.

Він приїхав до одного з комунальних підприємств міста, без перешкод зайшов до приміщення, видивився кабінет, біля якого не було людей, та відкрив замок звичайним кишеньковим ножем. З кабінету викрав ноутбук та в подальшому продав його за 400 гривень своєму знайомому. Коли ж через день до зловмисника прийшли правоохоронці, чоловік був вкрай здивований, зізнався у скоєному і вирішив співпрацювати зі слідством.

Чоловік продав власні обручки та викупив викрадений ноутбук, який в подальшому був повернутий власнику. Крадій повідомив оперативникам, що хоче бути разом зі своєю коханою, коли вона буде потребувати допомоги.

Як розповів Володимир Рапута, за фактом крадіжки слідчим відділом Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (краіджка), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини