Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:30:02

Міліція "по гарячих слідах" затримала убивцю, який задушив жінку шнуром від праски

26.01.2015   12:49

Працівники Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Чернігівській області затримали молодика, який спочатку задушив жінку шнуром від праски, а потім покинув тіло в палаючій оселі. До чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ надійшла інформація про виявлення на місці пожежі приватного будинку тіла жінки.

Працівники державної служби з надзвичайних ситуацій повідомили міліціонерам, що обгоріле тіло власниці помешкання має явні ознаки насильницької смерті. На місце виклику негайно виїхали слідчо-оперативні групи райвідділу та УМВС на чолі з керівництвом обласної міліції.

Як розповів очільник УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, під час огляду пошкодженої вогнем будівлі правоохоронці виявили труп 42-річної власниці помешкання. Те, що жінка пішла з цього життя не з природних причин, було видно неозброєним оком - обличчя та шия жінки були передавлені шнуром від електропраски таскотчем. В подальшому судмедексперт констатував, що жінка померла від асфіксії, тобто її просто задушили.

Працівники міліції негайно розпочали оперативно-розшукові заходи, відпрацювали коло знайомих загиблої, перевірили піднаглядовий елемент, здійснили обхід прилеглих будинків. Це дало свій результат.

Досить швидко міліціонери встановили коло і осіб, які того фатального дня спілкувалися з жертвою, і перебіг подій. За короткий проміжок часу правоохоронці «по гарячих слідах» затримали 24-річного раніше судимого за зґвалтування 80-річної бабусі молодика. Доказів його причетності до злочину оперативники зібрали більш ніж достатньо.

Подряпане обличчя молодика, свідчення односельців та поспішний від'їзд чолов'яги до сусіднього району переводило знайомого загиблої жінки в ранг підозрюваного.

Під тиском беззаперечних доказів молодик погодився співпрацювати зі слідством і дав правдиві свідчення. За його словами, того вечора він з іншими знайомими пиячили у власниці оселі. Коли ж усі розійшлися по домівках, підозрюваний повернувся «поговорити». Тоді між ним та жінкою і виник конфлікт.

Словесне з'ясування стосунків закінчилося тим, що молодик почав душити жінку шнуром від праски, а на додачу використав ще і скотч як зашморг. Залишивши тіло в оселі, чоловік пішов геть, залишивши труп та недопалки на підлозі, які згодом і спричинили пожежу в будинку.

Очільник УМВС Вадим Філашкін повідомив, що підозрюваного в скоєнні особливо тяжкого злочину затримано згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до п'ятнадцяти років.

Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.