Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:08:27

Викрили чиновника будівельної компанії, який обікрав свою фірму майже на 900 тисяч гривень

19.01.2015   16:25

Співробітники управління боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області виявили факт розтрати грошових коштів у великих розмірах заступником генерального директора однієї з ведучих будівельних компаній Чернігова.

В ході розслідування кримінального провадження за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) співробітниками ДСБЕЗ обласного управління міліції були виявлені два факти протиправних дій з боку тепер вже колишнього 47-річного заступника генерального директора будівельної компанії, який, уклавши з клієнтами договори купівлі-продажу квартир, видав їм квитанції до прибуткових касових ордерів, а сам поклав отримані кошти до власної кишені.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, договори завірялися у приватного нотаріуса, скріплювалися печатками та підписами заступника керівника будівельного підприємства, але гроші йшли повз касу компанії. За дві квартири зловмисник отримав від клієнтів 895 тисяч гривень.

Інформація за даними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем), що передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Аферист заарештований. Найближчим часом йому буде оголошено про підозру у скоєнні злочину. Триває слідство.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.