Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:36:57

Причиною більшості надзвичайних ситуацій є людський фактор

19.01.2015   10:42Агенцiя

Протягом грудня на території області було зареєстровано 178 небезпечних подій, внаслідок яких загинуло 36 осіб та постраждала — 41. Повідомляє Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації.

Порівнюючи з цим періодом минулого року, кількість небезпечних подій зменшилася на 8,7%. Із загальної кількості небезпечних подій понад 90% припадає на дорожньо-транспортні пригоди та побутові пожежі.

Зокрема, на шляхах області за звітний період сталося 46 дорожньо-транспортних пригод. У них загинуло 12 осіб, а 40 — отримали травми. Через значний транспортний рух найбільше ДТП зареєстровано в м. Чернігові. Основною причиною аварій залишається порушення правил дорожнього руху.

Недотримання правил пожежної безпеки призвели до загибелі 22 осіб. Загалом, виникало 115 побутових пожеж. Це на дві більше, ніж минулоріч. Здебільшого, червоний півень спалахував у Чернігівському та Козелецькому районах. Ці небезпечні ситуації були спричинені необережним використанням пічного опалення, електричних і газових приладів та неуважністю у поводженні з вогнем.

У грудні мав місце один нещасний випадок. Сталолося це неподалік від станції "Черемушки" Бахмацького району. Там електропотягом № 6455 сполученням "Конотоп-Ніжин" смертельно травмовано одну особу.

На мережах електро- та водопостачання виникло вдвічі менше аварійних ситуацій, ніж у 2013 році, а саме — 8. Проте, через перепад напруги в мережі електропостачання вийшов з ладу глибинний насос на водонапірній вежі. Протягом майже 7 діб без централізованого водопостачання залишалися 2500 осіб та об'єкти інфраструктури.

Не без допомоги людей, в області за місяць тричі загорялася суха трава та торф. До небезпечних подій природного характеру можна віднести й два випадки захворювання диких кабанів на "Африканську чуму свиней".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини