Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:42:40

В Чернігові міліція затримала телефонного шахрая, який пропонував "визволити парубка з міліції"

31.12.2014   12:08

Завдяки розміщеним міліцією білбордах потенційна жертва одразу зорієнтувалася в ситуації і повідомила правоохоронців, які влаштували засідку й затримали зловмисника.

Пізно увечері до пенсіонерки подзвонив невідомий чоловік і повідомив, що її син затриманий міліцією. Натомість незнайомець запропонував «вирішити питання», мовляв, якщо ви назбираєте потрібну суму, сина швидко відпустять.

У жінки одразу кольнуло в серці від такої звістки. Але після секундного ступору вона пригадала застереження про телефонних шахраїв на здоровенному яскравому білборді, що стоїть на центральній магістралі.

Господиня опанувала свої емоції, задала декілька ключових питань незнайомцю (на які той відповів неправильно) і зрозуміла, що з неї намагаються видурити гроші. Більше того, жінка погодилася на зустріч аби передати обумовлену суму.

Сама ж набрала чергову частину і змалювала ситуацію. Оперативники карного розшуку міської міліції спільно з нарядом патрульної служби прибули на місце протягом лічених хвилин і влаштували класичну засідку. Тож коли молодик прийшов по гроші, він був затриманий «на гарячому».

В подальшому той розповів, що це вже не перша його телефонна афера. На його рахунку вже п'ять ошуканих довірливих громадян. Вивчаючи причетність зловмисника до аналогічних злочинів на території Чернігова, оперативники з'ясували, що молодик діяв за вказівками досвідченого і зухвалого телефонного шахрая, якого двічі ловили «на гарячому», але суд правопорушника двічі відпускав на підписку про невиїзд.

Таку поблажливість Феміди лиходій розцінював як слабкість правоохоронної системи і продовжував скоювати шахрайства. Тож третього разу суд нарешті прийняв рішення про тримання зухвальця під вартою. Тепер до його попередніх «подвигів» додадуться й епізоди, скоєні, коли він перебував під слідством.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України «шахрайство», карається обмеженням волі на строк до 3 років.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, цей випадок яскраво демонструє ефективність соціальної реклами в громадських місцях, нові підходи до розкриття злочинів. Ще раз звертаюся до жителів Чернігівщини, шановні громадяни, будьте обачними та обережними, не довіряйте першій-ліпшій людині, перевіряйте сказане незнайомцями, особливо коли вночі у вашій квартирі лунають такі підозрілі телефонні дзвінки. В таких випадках варто обов'язково спробувати зателефонувати людині, яка потребує «допомоги» або у відділок міліції, де начебто перебуває затриманий.

Пам'ятайте, розсудливість у таких ситуаціях - запорука вашого морального і матеріального благополуччя!

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини