Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:46:44

В Ніжинському міському парку відпочинку імені Тараса Шевченка міліціонери вилучили гранати

27.12.2014   08:55

25 грудня близько 11-ї години до чергової частини Ніжинського міськвідділу внутрішніх справ надійшла інформація, що працівник парку імені Тараса Шевченка під час обходу та прибирання території знайшов гранату. Черговий міськвідділу негайно доповів начальнику Ніжинської міліції та керівництву УМВС України в Чернігівській області. Сповістив рятувальні та медичні служби міста.

Місце небезпечної знахідки в парку було оточене міліцією та обнесене смугастою стрічкою. На місце події були викликані експерти-вибухотехніки науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області.

Під час огляду знахідки вибухотехнік встановив, що предмет зовні дійсно схожий на сучасну бойову гранату РГД-5. До того ж, гранат виявилося дві, вони були скріплені між собою скотчем, а в одну з них був вкручений запал.

Дотримуючись усіх заходів особистої безпеки та безпеки оточуючих, міліціонер-вибухотехнік від'єднав запал від корпусу гранати та розрізав стрічку скотчу. Переконавшись, що знахідки без «сюрпризів», правоохоронець вилучив гранати та помістив до спеціального контейнера для перевезення вибухових речовин.

Після експертизи буде зроблено висновок чи є знайдені предмети дійсно бойовими гранатами чи просто добре виготовлені навчальні муляжі. Наразі відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Шановні громадяни! В разі виявлення предметів, схожих на вибухонебезпечні, не намагайтесь їх переносити, брати в руки чи розбирати. Зателефонуйте до міліції на номер «102» або служби порятунку «101». Спеціалісти оперативно виїдуть на місце для обстеження та встановлення ступеню небезпеки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини