Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:07:37

Благодійна акція "Родинне коло Чернігівщини" об’єднує громаду

16.12.2014   08:12

- Вшанування пам’яті загиблих воїнів, які віддали своє життя за майбутнє нашої країни, майбутнє дітей, заслуговує неабияку повагу й увагу з боку влади і громадськості. Саме тому обласна державна адміністрація разом із Асоціацією фахівців з подолання наслідків психотравматичних ситуацій в Україні та Єдиним волонтерським центром ініціювали проведення в м. Чернігові благодійної акції до Дня Святого Миколая «Родинне коло Чернігівщини», - повідомив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман представникам ЗМІ на черговому брифінгу.

Цей захід, за інформацією директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Оксани Сердюк, має привернути увагу громадськості до проблем сімей загиблих, сприяти формуванню шанобливого, вдячного ставлення громади до військовослужбовців, які відстоюють свободи нашої країни в зоні АТО. До акції долучаться всі райони та міста Чернігівщини, які зазнали втрат своїх земляків.

Відсьогодні до кожної з 72-ох родин загиблих та 2-ох безвісті відсутніх завітають представники райдержадміністрацій, міських рад, волонтери та  вручать запрошення в.о. голови облдержадміністрації з програмою заходу. Очікується, що до обласного центру на благодійний захід приїдуть близько 200 дорослих та дітей, які втратили батьків, своїх синів та чоловіків.

Отже, акція «Родинне коло Чернігівщини» відбудеться в м. Чернігів 20-21 грудня. Загалом дводенна програма передбачає низку заходів, але одним із найважливіших її аспектів є підтримка родин загиблих. Тому, за твердженням організаторів, блок психологічних та юридичних консультувань, яких потребують ці родини, займає значну частину. Протягом двох днів з сім’ями загиблих працюватимуть професійні психологи та юристи.

20 грудня на Красній площі обласного центру за участю керівництва області, священнослужителів, громадськості відбудеться вшанування загиблих Героїв Чернігівщини. Кожен бажаючий зможе запалити свічку, покласти квіти до пам’ятних стендів, взяти участь у флешмобі «Пам’ятаємо!» та запустити у небо ліхтарик.

В обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка заплановано проведення концертної програми «Наш шлях до світла…». До неї залучені кращі мистецькі, аматорські колективи міста та області. Квитки на концерт можна придбати у касах драмтеатру. Виручені кошти будуть спрямовані на підтримку родин загиблих Героїв.

У другий день програми для дітей загиблих передбачається святкування Дня Святого Миколая  та екскурсія  Черніговом  для дорослих.

За словами представника Асоціації фахівців з подолання наслідків психотравматичних ситуацій в Україні Оксани Тунік-Фріз, подібні заходи вже проходили в інших регіонах України. Втім, на жодному із них не спостерігалося такої консолідації влади, громадськості та бізнесу, як на Чернігівщині.
- У біді ми маємо бути разом. Ми всі громадою маємо замінити загиблих синів, батьків та чоловіків, - наголошує одна з організаторів акції «Родинне коло Чернігівщини», представниця Єдиного волонтерського центру Ірина Березинець і закликає всіх долучатися до цієї доброї справи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини