Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:00:19

Витрати населення Чернігівської області в ІI кварталі 2014 року

11.12.2014   12:41Агенцiя

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства області в ІІ кварталі 2014 р., склали 3672,6 грн., що на 0,2% більше, ніж у відповідному періоді 2013 р., повідомляє Головне управління статистики у Чернігівській області.

У середньому один член домогосподарства за місяць витрачав 1902,9 грн.

Більше половини сукупних витрат (55,2%) родини Чернігівщини направляли на харчування (включаючи харчування поза домом), що на 0,3 в.п. більше, ніж рік тому.

Серед регіонів найбільша частка витрат на харчування в домогосподарствах Херсонської області (61,7%), а найменша – Запорізької (44,1%). В Україні частка таких витрат становила 56,2%.

Витрати на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг (без витрат на харчування поза домом) жителів нашої області щомісячно становили 27,1% сукупних витрат. З них частка витрат на оплату житла, комунальних продуктів та послуг (з урахуванням суми пільг та субсидій) склала 5,5% сімейного бюджету, на купівлю одягу і взуття – 4,4%, на інші види товарів та послуг (охорону здоров’я, транспорт, зв’язок, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, відпочинок і культуру) – від 3,5% до 1%.

Найбільше витрат на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг здійснили жителі Запорізької області (36,4%), м.Києва (36,3%) та Харківщини (35,8%).

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.