Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:34:08

Всесвітній день прав людини як привід нагадати про численні проблеми працюючих

10.12.2014   11:56

9 грудня Федерація профспілкових організацій Чернігівської області провела засідання «круглого столу» з нагоди Всесвітнього дня прав людини на тему: «Трудові і соціально-економічні права в Україні: стан дотримання, гарантії та захист. Досвід європейських профспілок». На захід були запрошені представники органів держаної влади, на які покладений контроль за дотриманням прав працюючої людини, а також лідери галузевих профспілок, організацій роботодавців та науковці.

Відкрив засідання і розпочав дискусію Петро Чорнорот – заступник голови Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, який зупинився на типових порушеннях трудових прав працюючих в області. Серед основних були названі: заборгованість із заробітної плати та вимушені відпустки без збереження зарплати.

Перед учасниками круглого столу у форматі відеоконференції виступив керівник департаменту міжнародної роботи Федерації профспілок України Василь Шилов. Зокрема, він розповів про найкращий досвід європейських профспілок по захисту прав людини, проаналізував виклики глобального світу та кризові явища в Україні, що загрожують звуженням права працюючих. Сказано було і про позицію профспілок щодо недопущення різкого скорочення фінансування бюджетних галузей, які і без того знаходяться на межі виживання.

Далі розпочалися виступи учасників, серед яких були представники органів державної влади: Катерина Тимощенко – заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА, Вікторія Луцишина – начальник відділу контролю за додержанням законодавства про працю в Північній зоні- державний інспектор праці, Володимир Бобруйко – заступник начальника Головного управління юстиції у Чернігівській області, Олександр Сухоруков — заступник начальника державної інспекції з нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду у Чернігівській області, Алла Лепеха — регіональний координат по зв'язках з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернігівській області, директор благодійної організації “Чернігівський жіночий правозахисний центр”, Олена Кошмар — начальник відділу з організації сприяння працевлаштування Чернігівського обласного центру зайнятості.

Учасники у своїх виступах наводили конкретні випадки порушень прав людини, з якими вони стикаються у процесі свої діяльності. Підіймалися питання реалізації права на безоплатну правову допомогу, ролі Європейського суду з прав людини в поновленні порушення прав, національного превентивного механізму, дотримання прав людини при розслідуванні нещасних випадків на виробництві, порушення прав працюючих на гідну і своєчасну оплату праці та ін.

З цікавими повідомленнями виступили Олександр Огородник — старший викладач кафедри трудового права та права соціального забезпечення Чернігівського національного технологічного університету, а також представники організацій роботодавців та профспілкові лідери.
 

Останні новини Чернігівщини

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини